hirdetés

 

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a gyilkossággal gyanúsított dunaújvárosi fideszes képviselőt, G. Rolandot egy egyszerű vádalku buktatta le. Egy kisebb bűnügyben elfogott férfi mondta el a rendőröknek a szabadulása fejében, hogy kik gyilkolhatták meg a 2013-ban hirtelen eltűnt helyi vállalkozót. Állítólag egy jól sikeredett buli alkalmával mesélte el az egyik most már gyilkossággal gyanúsított férfi, hogy milyen rémtettet követtek el.

 dunaújváros fideszes gyilkosság

Az Esti Újság értesülései szerint egy féktelen italozás és nagyszájúság lett a veszte a dunaújvárosi fideszes képviselőnek és társainak a brutális gyilkossági ügyben. G.Roland és társai ugyanis eldicsekedtek az ismert helyi vállalkozó 2013-as meggyilkolásával. A sok nedűt legurító erős férfiak szinte apró részletességgel mindent elmondtak annak a férfinak is, aki végül vádalkut kötött a rendőrséggel és az ügyészséggel a rejtélyes eltűnési esetnek álcázott brutális gyilkosság ügyében. A férfi ugyanis maga is bűnt követett el, igaz, a gyilkossági ügyhöz képest igen kis botlása volt. A fideszes  képviselőnek és társainak ez lett tulajdonképpen a veszte. Mondhatni egy banánhéjon csúsztak meg G. Roland és társai.

Azt nem tudni, hogy a vádalkut kötő férfi mit mondott arról, hogy a gyilkosság résztvevői magabiztosak voltak-e sérthetetlenségükről, vagy arról, hogy ők sosem bukhatnak le, hisz G. Roland a dunaújvárosi közbiztonságért és felelt mint képviselő, és így bizony szoros kapcsolatot ápolt a helyi rendőrséggel is. Így pedig akarva-akaratlanul rálátása volt arra, hogy a meggyilkolt vállalkozó ügyében hol tart a nyomozás. Azaz némiképp biztos lehetett abban, hogy tudni fogja, ha baj van. Sőt talán még abban is reménykedhetett, hogy talán befolyásolni és vakvágányra is tudja terelni a nyomozást. Nos, ha erre gondolt is, az élet átírta az elképzelését.

Mint ismeretes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság február 11-én közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett; Sz. J. és G. R. ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Utóbbiról kiderült, ő Gál Roland önkormányzati képviselő. Február 14-én egy harmadik férfit is őrizetbe vettek, ő is előzetes letartóztatásban van.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője február 12-ei, lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte, a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. A párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese Szekszárdon sajtótájékoztatón közölte, a dunaföldvári vállalkozót, akinek egy dunaújvárosi ház pincéjében találták meg, az eltűnésének napján, otthonában ölték meg. A 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, és a férfi belehalt sérüléseibe.