hirdetés

Unokáját mentve ugrott a mélybe és a halálba egy lángoló lakásból egy hős nagymama. Az idősödő nő meghalt, de az unokája életben maradt, igaz súlyosan megsérült a zuhanásban. A nem mindennapi hős nagymama lakása Nyíregyházán kapott lángra a negyedik emeleten.

halálos ugrás

A Petőfi utcában egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki. A nagymama állítólag két unokájával tartózkodott a lakásban. Az idősebb gyerek kiszaladt, és megpróbált segítséget kérni a szomszédoktól. Egy férfi gyorsan vizes lepedőbe burkolózva próbált segíteni a lakásban rekedteknek, de a hatalmas forróság, a nagy tűz és a füst miatt erre már semmi esélye nem volt a segítőszándékú férfinak. A hős nagymama látván a reménytelen helyzetet fogta a kis unokáját és levetette magát a mélybe a negyedikről. Feltehetőleg nagyon jól tudta a nagyi, hogy ugrása halálos lesz de mindenáron az unokája életéért küzdött, s farkasszemet nézett a halállal is. Karjában a kisebb unokával  így kivetette magát az ablakból.

Hogy a tűzoltók mennyi idő alatt értek ki nem tudni pontosan. Mint ahogy azt sem, hogy tudtak-e volna még a nagymamán és a tűz fogságába rekedt unokának segíteni, ha pár perccel elöbb érnek a helyszínre ?

A nagymama szörnyethalt. Az unokája életben maradt. igaz ő is súlyos sérüléseket szenvedett.

Nagy József, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, hogy 32 embert mentettek ki az égő épületből.