hirdetés

Ma általános európai életérzés, hogy zűrzavaros időket élünk – ezzel a megállapítással kezdte a miniszterelnök a beszédét a Parlamentben. Orbán a sikerekkel kezdte mondandóját, és a migráns- és terrorhelyzetről beszélt, ami szerinte egybefügg. S szorgalmazta egy uniós hadsereg felállítását.
orban-berlinA dolgozók száma nő, a munkanélküliség megfeleződött négy év alatt, gyakorlatilag nincs infláció, a bérek nőnek, az IMF-et hazaküldtük, az IMF-nek és az EU-nak visszafizettük a hitelt – sorolta a kormányfő. A cél a teljes foglalkoztatottság – ismételte meg a korábbi kijelentését.

A kormányfő arról is beszélt: a tanévkezdés még mindig nehézséget jelent a családok egy részének, de ez még nem elég.

– Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk – fogalmazott Orbán Viktor, miniszterelnök.

A Brexitről is beszélt a miniszterelnök, szerinte a Brexit utáni Nagy-Britannia köszöni szépen, jól érzi magát. A felelősnek Brüsszelt nevezte azért, mert nem állították meg a britek kilépését. Ezután tért át a bevándorlás és a terror témájára, amelyek szerinte egybefüggnek. Mint mondta, a naivitás Brüsszelben általános, ez okozza a bajokat.

– Ma a magyar és a lengyel nemzet polgárai hisznek a legjobban az Európai Unióban – mondta a miniszterelnök, aki közös európai hadsereget is kért.

(Fotó: Facebook/Orbán Viktor)