hirdetés

Ülésezés Jobbik módra
2014-05-05 12:14

Nem lazsál a Jobbik. Alakuló frakcióülést tart ugyanis hétfőn a Jobbik Magyarországért Mozgalom Budapesten. Már az is biztos, hogy a Parlament alelnökének a sokat támadott Sneider Tamást ajánlják, akit az ellenzék az elmúlt hetekben csak cigányverő, skinheadnek nevez a múltja miatt.
Vona Gábor elmondta, hogy az egész napos ülésen megválasztják a parlamenti képviselőcsoport tisztségviselőit, illetve megbeszélik a legfontosabb kérdéseket. Megerősítette, hogy az Országgyűlés alelnökének Sneider Tamást, a párt alelnökét jelölik.
A Jobbik elnöke arról is beszámolt, hogy két bizottsági elnöki posztjukból az oktatási és kulturális testület élére a párt szóvivőjét, Dúró Dórát jelölik, a vállalkozásfejlesztési és foglalkoztatáspolitikai bizottságot pedig Volner János, a Jobbik alelnöke vezetheti. A pártnak hat testületben – a gazdasági, a népjóléti, a mezőgazdasági, a törvényalkotási, a külügyi és az európai ügyek bizottságában – lesz alelnöki posztja, valamennyi személyi kérdésről az alakuló ülésen döntenek majd.
Vona Gábor kitért arra, hogy szeretné továbbra is ellátni a frakcióvezetői tisztséget, s bízik abban, hogy megkapja ehhez az új frakció támogatását.
A párt az áprilisi országgyűlési választási eredményeknek megfelelően 23 képviselővel kezdi meg a munkát az új Országgyűlésben.