hirdetés

Ismét áll a bál a magyar úszóknál. Újabb pedofil gyanús eset borzólja a kedélyeket. Az MTK egyik  edzője a gyanú szerint meztelen képekkel zaklatott kiskorú lányokat. A szövetség azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben.

úszásA válogatott Kozma Dominik edzőjéről a fullank.hu  közölt zavarba ejtő képet, ami nem friss, azaz nem mai keletű fotók, már több, mint egy éve is látták a sportágból egyesek.

A Magyar Úszó Szövetség új elnöke Bienerth Gusztáv elnök nem tudott a szexuális tartalmú fotóról. A MÚSZ illetékesei azt felelték, ők is szombaton délelőtt értesültek arról a sajtóból. Szilágyi Zoltán az MTK szakosztályának elnöke mindenesetre lemondott, egyelőre nem világos, hogy az eset kapcsán döntött-e így. A Magyar Úszó Szövetség szombaton délután közleményben reagált a történtekre.

A Magyar Úszó Szövetséghez bejelentés érkezett egy, a sportágban dolgozó edzővel kapcsolatban – az abban megfogalmazottak egy esetleges bűncselekménnyel hozhatók összefüggésbe. Bár az állítólagos eset évekkel ezelőtt történt – melyről a médiában megjelentekkel ellentétben a szövetség jelenlegi vezetésének semmiféle információja nem volt –, a MÚSZ elnöke azonnali vizsgálatot rendelt el.-írták.

Azt nem tudni, hogyha évek óta tudni a bajról, akkor miért nem tett senki semmit : Ha évek óta kering a fotó miért nem lépett valaki? Miért kellett várni majdnem az úszó vébéig ?Azt nem tudni, hogy a Gyárfás Tamás vezette elnökség tudott-e a fura edzői szokásról ? Bár a szövetség igazából az ex szövetségi kapitány Kiss László fura múltját is próbálta titkolni.