hirdetés

Váratlanul újabb ügyben emeltek vádat Fürst György korábbi VI. kerületi MSZP-s alpolgármester ellen, aki titkon bízott benne megússza ezt az újabb ügyet. Mondjuk meg is tett mindent az ex-politikus, hisz szerzett magának diplomata státust és útlevelet , de ez sem segített rajta. Az ex-politikus, aki a méregdrága Rolls Royce-val való tilos parkolásokban is élen járt, s borzolta a budapestiek kedélyeit, most a Centrum Parkoló társaságnál történt visszásságok miatt indított perben is vádlott lett.

fürst

Nem folytatódott túl jól a VI. kerület ex-alpolgármesterének a büntető pere a bíróságon. Fürst György ex-MSZP-s politikus jelenleg a VI. kerületi fura és kétes önkormányzati ingatlaneladásai ügyében vádlott. A per legutóbbi tárgyalásán a tanácsvezető bíró bejelentette: az ügyészség  a Centrum Parkolónál történtek miatt megküldte vádiratát a Fővárosi Törvényszéknek is. Ennek az eljárásnak is az első rendű vádlottja Fürst, aki Terézváros volt vagyongazdálkodásért felelős alpolgármestere volt.

Fürst György volt az az autós is, aki sokáig borzolta Budapest lakóinak a kedélyét, hisz méregdrága Rolls Royce-val szinte állandóan tilosban parkolt. Egy hónap alatt ötször kapott kerékbilincset a Centrum Parkoló Kft. egykori ügyvezetőjének Phantomja. Fürst Beast 1 rendszámú Rolls-Royce-a korábban többször bekerült a hírekbe a látványos parkolási szabálytalanságok miatt.

fürst bentley

A Centrum-ügy igen szerteágazó, a VI. kerület a már évekkel ezelőtt megfogalmazott gyanú szerint áron alul kiszervezte a parkolási ügyek intézését a Centrumnak, majd a cég követeléseit jogszerűtlenül tovább adta, több százmilliós kárt okozva az önkormányzatnak. A Centrum Kft.agresszív követeléskezeléséről is elhíresült, többször is jogtalanul póbálkozott százezres fiktív büntetési tételek lehúzásával.

Fürst korábban, látva a feje fölött tornyosuló, vádirat alakú sötét felhőket – ha még nem említettük volna, az elhíresült Simon-ügyben is felmerült a neve, tudják ez azaz MSZP-s politikus, akinek a számláin több száz milliót találtak,aztán volt előzetesben is. Nos Fürst a pletykák szerint trükkös módon próbált meg kibújni a magyar igazságszolgáltatás alól.

Fürst érdekes módon ugyanis megvásárolta a Közép-Afrikai köztársaság nagyköveti posztját, és az ezzel együtt járó diplomata-útlevelet is.