hirdetés

Újabb politikus laptopját nyúlták le. Most a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára járt pórul. Nemrég júliusban lopták el a HM helyettes államtitkárának , Földváry Gábor Istvánnak a laptopját az autójából, most azonban egy újabb eltűnt laptop ügyében az NNI nyomoz.

 

rendőrÁllítólag minden meglett, kivéve egy tabletet. A nyomozásban még DNS-vizsgálat is volt. Mert ugye ez olcsó vizsgálat és a tolvajok esetében egyszer majd jól jöhet, ha hagytak nyomot. Azonban nem biztos. Az is fura, hogy laptopokat az igazi profi tolvajok nem szoktak lopni, mert könnyedén le lehet bukni. Így a kérdések csak sokasodnak.

Úgy tudni, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárát, Bíró Attilát lopták meg, neki az autójának csomagtartójából vitték el félmillió forintos értékű laptopját. Az eset a Dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában történt, a tolvajok valószínűleg jelblokkolóval nyithatták ki az autót.

 

Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóira bízták, hogy miért ? Mert egy politikust ért bűnügy és ehhez a magyar FBI dukál minimum. Azt nem tudni, hogy a tett helyszínén működtek-e a térfigyelő kamerák ? Emellett kérdés, hogy ezen felvételek mennyire használhatóak.

 

Földváry laptopja egyébként később előkerült, a tetteseket is elfogták.