hirdetés

Újabb Fideszes luxus utak közpénzből. Több tízmillió forintot költhetett el külföldi utazásaikra az elmúlt két évben a XVIII. kerületi polgármester, az önkormányzat városigazgatója és néhány munkatársuk. Hiába élni tudni kell.

Az önkormányzat költségvetési előterjesztéséből szúrta ki az adatokat a Fidesz közeli Blikk.  A dokumentum szerint Horvátország egyik napfényes szigetére, Cresre tett látogatásuk 8,3 millió forinttal, az olaszországi Potenza 7,5 millióval szerepel a költségvetésében. Málagában 2 napot töltöttek el 2,2 millió forintért. Az előterjesztésből összesen 20 város és 54 millió forint költség olvasható ki.

A kerület vezetése külföldi konferenciákon vitatta meg, hogyan tehetnék jobbá a Pestszentlőrincen élők életét. A napfényes Málagában például „fenntartható lakótelepek létrehozásáról és a szegénység elleni harcról” tanácskoztak 2,2 millió forintért.

Hüse Marianna szóvivő szerint sajnálatos félreértésről van szó, és a számok „nem önkormányzati utazások fedezetéül szolgáló előirányzatok”.