hirdetés

Úgy tudjuk az új amerikai nagykövet több politikusok, közhivatalnokok és üzletemberek neveit tartalmazó kitiltó listával érkezik Magyarországra. a média szakmában elismert rendkívül jó kommunikációs szakember Collen Bradley Bell simán megeszi reggelire majd a Giró Szász kommunikációs államtitkár vezette csapatot és a Fidesz közleményeket . Nem véletlenül Bell érkezik hazánkba.

 colleen-bell

Első lépésként pedig gyorsan lenyilatkozta ügyvivője Goodfriend, hogy  Vida Ildikó NAV-elnököt nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert nem vizsgált ki korrupciós ügyeket, hanem mert konkrét bűncselekményben tartják érintettnek – utalt rá az amerikai ügyvivő a Heti Válasznak adott interjúban. Az interjúban az is elhangzik, hogy az amerikai külképviselet kapcsolatfelvételi kísérleteire néha egyáltalán nem reagált a magyar kormány.

 

A megjelent Heti Válasznak adott interjút André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője. Az interjúban Goodfriend utal rá, hogy Vida Ildikó NAV-elnököt nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert nem vizsgált ki korrupciós ügyeket, hanem mert konkrét bűncselekményben tartják érintettnek.

A diplomata elmondta, hogy ugyanazok a bizonyítékaik vannak a korrupciós esetekre, amelyeket a magyar kormány is megkapott. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem arra a két papírlapra utal, amelyet átadtak a magyar külügynek, azok ugyanis csak emlékeztetők voltak a kormány számára; belső használatra szánt összefoglalók arról, hogy milyen ügyekben keresték meg a magyar kormányt nemcsak korrupciós, hanem emberi jogi és befektetéssel kapcsolatos témákban is. Goodfriend hozzátette, hogy kapcsolatfelvételi kísérleteikre néha egyáltalán nem reagált a kormány, máskor pedig nem cselekedett a kormány.

A diplomata – mint az interjúban elmondta – nem állítja, hogy nincsenek feldeített áfa-csalási ügyek, illetve nyomozások hasonló ügyekben, de a NAV-ot érintő vádakat senki sem vizsgálta ki. Hozzátette, nem volt még alkalma elolvasni azt a hosszú jelentést, amelyet Horváth András volt NAV-munkatárs információi alapján készítettek el.

Goodfriend hangsúlyozta, hogy nem volt rendőrségi nyomozás „az adóhatóságon belüli csalások ügyében”, majd kérdésre megismételte, hogy igen, ők „tudnak adóhatóságon belüli csalásokról”.