hirdetés

Miközben tartott a közgyűlés a NAV lerohanta az ORÖ irodáját. Újabb negatív fejlemények az Országos Roma Önkormányzatnál. Az adóhatóság dolgozói elvittek minden, 2011 januárja és 2014 decembere között keletkezett iratot, amely a romák munkába állását segítő programmal kapcsolatos. Úgy tűnik kezd nagy baj lenni.

ORÖ

Az Országos Roma Önkormányzat projektjeinél bűncselekmény-gyanús szerződéseket, kifizetési számlákat, teljesítési igazolásokat, átutalási megbízásokat foglaltak le az adónyomozók az ORÖ csütörtöki rendkívüli közgyűlésének ideje alatt, a szervezet Dohány utcai székházában. Az adóhatóság bűnügyi szóvivője megerősítette a dokumentumok lefoglalását.

Úgy tudni a lefoglalt szerződések, számlák, teljesítésigazolások 2011 januárja és a 2014-es év vége között keletkeztek, és valószínűleg a romák munkába állását segítő Mentorprogrammal kapcsolatosak.

A Mentorprogramon keresztül kifizetett több száz millió forintnyi, teljesítés nélküli, átláthatatlan szerződések miatt Vajda László és Lakatos Oszkár képviselők még április közepén tettek feljelentést. Az ügyben az adóhatóság már egy ideje nyomoz, de gyanúsított még nincs.