hirdetés

Meg van  állítólag a 2007-ben meggyilkolt fideszes képviselőnő, Balla Irma gyilkosa. Az ügy pikantériája és egyben a nyomozóhatóság csúnya malőrje, hogy a férfi már egyszer beismerte évekkel ezelőtt a tettét, de a rendőrség akkor még a képviselő fiát gyanúsította a bestális tettel. Az igazi elkövetővel nem kívántak foglalkozni. Így ártatlanul majd 4 évig volt börtönben Balla Irma fia.  

balla-irma-d-lajos

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták D. Lajost, aki egyébként egyszer már bevallotta tettét, vallomását mégsem vizsgálták meg. Sőt nem is foglalkoztak nagyon a férfival, aki éppen egy másik ügy miatt nyolcéves börtönbüntetését tölti. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére megerősítette D. Lajos kihallgatását, akit emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vettek elő a nyomozók.

Mint ismeretes 2007. április 7-ére virradó éjszaka egy ismeretlen tettes megölte debreceni otthonában a debreceni fideszes önkormányzati képviselőt, Balla Irmát, és az értéktárgyait eltulajdonította. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg az üggyel mert az  édesanyjával egy házban élő fiú DNS mintái mindenhol megtalálhatóak voltak a lakásban, ami teljesen normális, de ez gyanús volt a rendőröknek. Igaz a gyilkosság idején egy táborban volt ismerőseivel a fideszes képviselő fia, ez sem számított. Sőt indíték sem volt. Így az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a Schönstalt, a meggyilkolt asszony fiát különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el. A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat négy évnyi raboskodás után. Az ítéletet az ismételten másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta, így az jogerőre emelkedett.

 

Aztán az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztálya 2013. november 25-én a nyomozás ismételt elrendeléséről határozott.  Így végül a korábbi és az időközben beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok alapján 2015. február 10-én nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Lajos 36 éves debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók – írta a rendőrség.

( Fotó: Blikk )