hirdetés

Újabb Fideszes politikusra kattant rá a belvárosi ingatlan-mutyikat megszellőztető Juhász Péter. Ezúttal Seszták miniszter államtitkárának gyors ingatlan gyarapodását vette górcső alá. Mihálovics Péter állítólag 2012-ben egy 120 négyzetméteres budai ingatlant, az elmúlt hónapokban pedig ugyanott egy 618 négyzetméteres telket vásárolt a volt fideszes országgyűlési képviselő. Juhász Péter szerint a vagyonnyilatkozataiból nem derül ki, hogy a 32 éves politikusnak honnan volt pénze minderre.

 mihalovics

Békés, kellemes környéken vett magának 618 négyzetméteres telket, és az azon álló családi házat Mihalovics Péter volt fideszes országgyűlési képviselő. A földhivatal tulajdoni lapja szerint 2015. január 22-én lett ház tulajdonosa. A politikus három évvel korábban is vásárolt egy budai ingatlant. A 2011-es vagyonnyilatkozatában egy 65 négyzetméteres veszprémi és egy szintén veszprémi 48 négyzetméteres ingatlan van feltüntetve, az utóbbinak azonban csak 50 százalékban volt tulajdonosa. Ezután 2012-ben a fél veszprémi lakást eladta, helyette egy 120 négyzetméteres budai, 12. kerületi ingatlant vásárolt.

Ez a vagyonnyilatkozatából egyértelműen nem igazolható vagyongyarapodás, tehát azt állíthatjuk teljes lelki nyugalommal, hogy minimum 20 millió forintot egy év alatt gyarapodott az ő ingatlanvagyona – közölte Juhász Péter.

Mihalovics Péter közleményben cáfolt. Mint írja, Juhász Péter hazugságaival szemben a nyilvános bevételei fedezik a kiadásait.

A fideszes politikus vagyonnyilatkozatából annyi derül ki, hogy mielőtt az ingatlant megvette, 2 és fél millió forint megtakarítása, 24 millió forint tartozása, másfél veszprémi ingatlanja, egy egyéves Volkswagen Passatja volt, a havi nettó keresete pedig 912,200 forint volt. Ezután eladta a fél veszprémi lakást, és az egyéves autót, vett viszont egy 120 négyzetméteres budai ingatlant.

Utána akartam menni, hogy hol található ez a lakás. Ez a vagyongyarapodás egy 30 éves embernél nem indokolható azzal, hogy ő egyébként élete folyamán összeszedett ennyi pénzt. Nem volt ennek az úriembernek semmilyen bevétele, megint csak a vagyonnyilatkozatokra tudok visszautalni, azon kívül, mint amit az államból a Fidesz által keresett eddig – közölte Juhász Péter.