hirdetés

Több kilogrammnyi – mintegy 100 millió forintot érő – különféle kábítószert találtak egy újlipótvárosi lakásban a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség az elmúlt hónapokban csak Budapesten már a sokadik drogbandát kapta el. Az Esti Újság úgy tudja ezen drogkereskedőket is feldobták.

 

Azt írták, hogy a múlt pénteki akció során mintegy 28 kilogramm marihuánát, 6 kilogramm amfetamint, 1 kilogramm kokaint és másfél kilogramm MDMA-t, továbbá kábítószer előállításához, adagolásához és értékesítéséhez használt eszközöket, többek között egy présgépet foglaltak.

A kábítószert a gyanú szerint a 33 éves férfi és 34 éves párja közösen árulta.

Kiderült, hogy nem abban a társasházi lakásában laktak, ahol az elfogás történt, ezt csak a “drogbizniszük” miatt bérelték.

A párost kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bíróság vasárnap elrendelte letartóztatásukat.

Az utóbbi hónapokban egyre több drogkereskedő bukik meg Budapesten. Az Esti Újság úgy tudja szinte mindegyiket feldobták olyan személyek, akik más bűncselekmények miatt kerültek a rendőrség látókörébe.

(Turcsányi)