hirdetés

Hat lovat és más állatokat hagyott magára egy tápi tanya tulajdonosa. A rendőrség állatkínzás gyanújával nyomoz. A csontsovány állatok lehetetlen helyzetére a környékbeliek hívták fel a hatóságok figyelmét, még időben.  Egy ló azonban minden igyekezet ellenére kimúlt.

 

Víz és takarmány nélkül hagyott magára a jelenleg külföldön tartózkodó gazdájuk hat lovat, amelyek kis híján elpusztultak. Az állatok reménytelen helyzetére Tápon található tanya közelében lakók hívták fel a hatóságok és az állatvédők figyelmét.

A helyszínre érkező rendőrökből, állatorvosokból, állatvédőkből áll csapatot reménytelen helyzet fogadta: hat csonttá soványodott ló, hét kutya, elvadult macskák, szeméthalmok.

A szakértők szerint a lovak nagyon szenvedhettek, és a kutyák is a teljes kiszáradás szélén voltak, egyikük el is pusztult.

Úgy tudjuk, hogy az tanya gazdája legalább két hónapja nem járt a helyszínen, és eredetileg lovastanyát épített volna pályázati pénzből, de még nem kezdett bele, sőt két ló árát még ki sem fizette.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság indított eljárást, a rendőrök beidézték a külföldön tartózkodó férfit. A rendőrség közölte, állatkínzás vétsége elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az állatokat lefoglalták, biztonságba helyezték.

 

( H.Sz.)