hirdetés

Nem kizárt, hogy a Portik ügy bűnbánó maffiózói és annak körei ölethették meg Seress Zoltán vállalkozót 1999-ben Tahitótfalunál. Az ok egyszerű, hisz Seress épp a Conti – Car csoport zuglói telepéről hozott el egy luxus Bentleyt, amiben később pont megölték,  némi ukrán és orosz segédlettel és természetesen fizettség nélkül. Nos nem két forint volt a 90-es években egy Bentley. Ez tehát bőven lehetett indíték. S ha azt nézzük a bérgyilkos még arra is figyelt, feltehetőleg a megrendelők kérése alapján, hogy Seres abban az autóban lehelje ki a lelkét, amelyet erővel vett el.

seress gyilok

Bár az ügyészség a Portik féle ügyekben jeleskedő pentitó maffiózok terhelő vallomásai alapján újra indított a Seress –gyilkosság nyomozását is, gyorsan be is fejezték a vizsgálódást, azaz eredménytelenül fejezte be a Nemzeti Nyomozó Iroda az 1999-es Seres-gyilkosság nyomozását, ezért a Fővárosi Főügyészség megszüntette a büntetőeljárást az ügy két gyanúsítottjával, Portik Tamással és Bíró Lászlóval szemben. A Fővárosi Főügyészség az ügy megszüntetését azzal indokolta, hogy a széleskörű nyomozás során beszerzett bizonyítékok nem voltak elegendőek ahhoz, hogy Portikék ellen vádat emeljenek. -közölte a szóvívő, Bagoly Bettina.

Pedig információink szerint az Energol-vezérre többen is terhelő vallomást tettek. Hát ez az, pont azok tettek terhelő vallomást Portikra és társára Bíróra, akik valóban megrendelhették a bérgyilkosságot és Seress kivégzését.

Úgy tudjuk azt érdekes módon senki soha sem vizsgálta k i, hogy a 90-es években Seress Zoltán a Conti Car zuglói telephelyéről, ami többek között R.Lászlóé volt, aki ügye most minden megoldatlan leszámolási ügyben a pentitó, a mindent tudó ex-gengszter, aki természetesen soha semmilyen csúnyaságban nem vett részt soha, és emberéleteket sem tett tönkre, s tisztességesen fizette mindig az adót. Nos Seress egy nagyértékű Bentleyt hozott el R. Lászlóéktól anno. Ráadásul úgy, hogy ukrán és orosz barátai is elkísérték Seresst Zuglóba. Nos az éjszakai élet régi motorosa, a neves bokszoló nem fizetett a luxus verdáért semmit. Simán elhozta. Ez természetesen nem nagyon tetszett az új olajos milliárdos gengsztereknek a Conti – Carosoknak. Sőt nagyon ciki volt. Nagyon erővel sem csaphattak le Seressre ekkoriban, mert ugye a Conti – Car főkönyvelője hirtelen épp ekkoriban halt meg, és pont a szalonban, miután többször elbotlott és többször bele esett egy késbe. Legalábbis ez lehetett az oka annak, hogy több mint 20 évig ezt az ügyet sem oldotta meg a rendőrség. de bővebben erről majd később írunk.

Az ügyet csak hitelessé teszi ezen elméletet azért is, mert Seressnek épp abban az autóban , abban a Bentleyben kellett meghalnia, amit épp elvett a Conti – Cartól. Hát több mint fura de véletlennek már túl sok lenne, hisz Seresst 1999-ben Tahitótfalunál ebben az autóban végezték ki, egyfajta üzenetként. Sőt korábban felakarták robbantani ugyanebben az autóban, de az kudarcba fulladt merénylet maradt.  Az aluminium autóra ugyanis nem tapadt fel a mágneses robbanószerkezet.

Azaz az indíték s az ok is meg lett volna a Conti – Carosokra. Ráadásul a bérgyilkos itt is két keréken jött, akárcsak a Prisztás ügynél. igaz ott kerékpárral, Tahitótfalun meg motorral. Azaz az elkövető személye egy és ugyanaz lehetett . Ja és kapaszkodjanak egy picit meg,  a Kecskeméti maffiaperben 2008-ban, ahol többek között elítélték R.Lászlót is, aki ugye most épp pentitóként mindenről tanuskodik,  magától, önkéntes dalolva, az üzlettársait akarta anno megöletni, s lássunk csak csodát, hát ott is motoros elkövetés lett volna, mennyi véletlen és milyen fura.

No ez kevés volta rendőröknek. S ugye az egyik pentitó is pont Conti Caros a Portik ügyekben, hát ebből így nehéz lenne kimásznia a nyomozóhatóságoknak. Meg hülyén is nézne ki. Persze a pentitó ellen más miatt sem indíthattak nyomozást. Lehet, hogy ez is az alku része volt. Mindezek tekintetében pedig úgy tűnik Seress gyilkosait sosem akarja a rendőrség megtalálni, mert az kínos lenne. Olyan móri fiaskó szerű.

Portikot és Bíró Lászlót a rendőrség 2012. augusztus 13-án gyanúsította meg a bűncselekménnyel. A Pesti srácok azt írta, hogy Portikra a 2007-ben 12 évre ítélt egykori Conti Car főnök, Radnai László, valamint K. Györgyi, az olajos vállalkozó volt bizalmasa tett terhelő vallomást, de információink szerint az 1996 novemberében több lövéssel megsebesített egykori fogathajtó, Lakatos Csaba is beszélt arról a rendőröknek, hogy konfliktus volt Seres és Portik között.

 

Mint ismeretes Seres Zoltánt 1999. április 12-én, egy hétfő délutáni napon Tahitótfaluban, a Táncsics utcában ölték meg. A Kawasaki motorral érkező merénylők nem csak vele, hanem olasz üzlettárásával, Sforza Nazzarenoval is végeztek. Ő órákkal később, a kórházban hunyt el. a Bentleyben ült a BRFK egykori életvédelmis nyomozója is, bár erről nem szeretett beszélni sosem a rendőrség. A luxus Bentley az Ak-47-es gépkarabélyból leadott, legalább 15-20 lövés után az egyik családi ház falába csapódott. A gyilkosok, miután meggyőződtek a célszemély haláláról, a fegyvert eldobták, majd elhajtottak. Motorkerékpárjukat – amit a merénylet előtt újsághirdetés alapján vásároltak – Leányfalunál, egy focipálya közelében szintén hátrahagyták, onnan ismeretlen járművel mentek tovább. Szinte biztosra vehető, hogy a merénylők pontosan tudták Seres napirendjét, információikat az áldozat belső köreiből szerezhették. Az is beszédes, hogy Seres ukrán testőreinek BMW-je Kisoroszinál valamiért lemaradt. A nyomozók először azt feltételezték, hogy külföldi lehetett a gyilkos, sőt korábban egy olyan verzió is felvetődött, hogy – az 1997-ben már Seres ellen egy merényletet megkísérlő – szlovák Jozef Rohác ülhetett a motoron. Ezt a verziót később elvetették.

 

Seres Zoltánt sokáig az alvilág megkérdőjelezhetetlen urának tartották, ő volt az első milliárdos az alvilágból, eltüntetésével pedig lezárult a Prisztás József 1996. november elsejei lelövésével kezdődött maffiaháború és ekkor vette át a vezető szerepet a Portik Tamás, Drobilich Gábor és Ferencsik Attila által fémjelzett Energolos csapat, s ne felejtsük ki a Conti Cart sem, valamint ezután kezdett el terjeszkedni a Vizoviczki-birodalom. Állítólag a Vizoviczki László által irányított több tucatnyi szórakozóhelybe, diszkóba, vendéglátóhelyekbe fektette a pénzét Seres likvidálása után Portik és köre. Seres állítólag az úgynevezett Vörös Maffia magyarországi vezetője volt, s a legenda szerint Kijevben hűséget esküdött az orosz maffia fejének is. Az is közismert volt az 1999-ben meggyilkolt vállalkozóról, hogy baráti kapcsolatokat ápolt Leonyid Pavlovics Sztecurával, alias Loncsikkal. Tudni vélték azt is róla, hogy itthon senkivel nem volt hajlandó üzletelni, illetve csak úgy, ha az üzletébe beszállók között ő a főnök. Seres nagylábon élt, milliós tételekben kaszinózott, egzotikus országokba járt nyaralni. A hivatásos sakkozóként is ismert Seresről azt is tudni lehetett, hogy hasonlóan Portikhoz, mindig több lépéssel ellenfelei előtt járt. Neve ugyan több bűncselekmény kapcsán is felmerült, de soha nem szabtak ki rá jogerős büntetést.