hirdetés

Három nő ellen nyomoz a BRFK, akik védettségi igazolványokkal bizniszeltek, de pechükre lebuktak. A gyanúsítottak közt van doktor is.

 

A gyanú szerint egy kozmetikus közvetítésével juttatott védettségi igazolványhoz egy háziorvos és asszisztense 13 olyan embert, akik nem oltatták be magukat a koronavírus-fertőzés ellen.

Az ügyben három nő ellen nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

A hatóság közlése szerint a jelentkezőknek meg sem kellett jelenniük az orvosi rendelőben, az irataikat a kozmetikus adta át az asszisztensnek, aki az adatokat az orvos tudtával, annak jogosultságát használva rögzítette a megfelelő rendszerbe.

Előfordult, hogy 100 ezer forintot kaptak egy igazolás kiállításáért a közvetítőn keresztül.

A nyomozók a rendelőben és a három nő lakásán 4,22 millió forintot, 580 eurót, informatikai eszközöket, védettségi igazolványokat és egyéb orvosi iratokat foglaltak le.

A rendőrök a 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét 13 rendbeli védettségi igazolással visszaélés és 7 rendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig 9 rendbeli bűnsegédként elkövetett védettségi igazolással visszaélés és 1 rendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian szabadlábon védekeznek.

( Predrag)