hirdetés

Elkapták és őrizetbe vették az MSZP óbudai politikusát Simonka Csabát. A rendőrség gyanúja szerint az ügyvédként is ténykedő férfi zsarolásban vett részt. Az érdekes, hogy csak most lett ebből a választások elött pár hónappal látványos bűnügy, hisz az ügyvédként is ténykedő politikus fura esete nyáron történt. A rendőrség így aligha fogja tudni lemosni magáról, hogy úgy tűnik beszállt a választási kampányba.
simonka csabaA Budapesti Nyomozó Ügyészség a helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, és az előzetes letartóztatását indítványozza – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A megalapozott gyanú szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét 6.000.000 forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

Az örökös a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül alá is írta az adásvételi szerződést, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott.

Az új tulajdonos nevét végül nem jegyezték be a földhivatalnál, mert a sértett a hatósághoz fordult.

A budapesti nyomozó ügyészek ma, pénteken hajnalban házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a képviselő budapesti tartózkodási helyén.