hirdetés

Robbanásig feszűlt hangulat és lassan kezelhetetlen a helyzet Röszkén az ideiglenes  menekült táborban. Délben rendőrségi könnygázbevetés akadályozta meg a migráns tömeg dühét, este pedig kitört több száznyi menekült az ideiglenes regisztrációs ponton és szétszéledtek a környező szántóföldeken. A menekültek ugyanis már nem akarnak ujjlenyomatot adni .A Macedónián áthaladó közel négyszázezres menekülttömeg hétvégére eléri a magyar államhatárt. Az ORFK vezetője szerint elég rendőr van a térségben és urai a helyzetnek. Az Esti Újság úgy tudja hamarosan Zalaegerszegen is építik a menekültek új befogadóhelyét, táborát, konténerekből. 

röszke

Este sem javult a helyzet Röszkén. Több mint kétszáz migráns tört ki a rendőrségi ideiglenes ellenőrző pontról és egyszerűen szétszéledtek a környező mezőkön. A migránsok szökését segíti a sötétség is. A dühödt tömeget a rendőrök képtelenek voltak már feltartóztatni.

Délelött ugyanitt könnygázzal fékezték meg a menekülteket a rendőrök. Állítólag több tucat menekült tagadta meg a nyílvántartáshoz szükséges ujjlenyomat adást. Gyerekek is kaptak a rendőrségi bevetés során használt maró csípő gázból.  Bár vannak olyan hírek is, hogy azért kellett a rendőrségi akció, mert kiderült, hogy a Szíriából érkező migránsokat Németosrszág nem küldi vissza ez pedig  más nemzetiségűeknek nem tetsző döntés. Szóval egyelőre eléggé ellentmondásos hírek vannak arról miért fújtak a rendőrök könnygázt.

Könnygázt használtak a röszkei menekültek ellen a rendőrök.  Mintegy 200 migráns tagadta meg az ujjlenyomatadást, és próbálta meg elhagyni a tábort.  – erősítette meg Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Papp Károly az ORFK vezetője szerint elég rendőr van a térségben. S urai a helyzetnek, ha pedig indokolt újabb erőket tudnak átcsoportosítani. A rendőri állomány pedig friss és felkészült a migráns helyzet kezelésére.

Feltehetőleg hamarosan Zalaegerszegen is tüntetnek majd az ott lakók, hisz lassan kezdik építeni a mobil konténer menekült tábort, az Esti Újság erről értesült belügyi forrásokból. Az új állomás ezer főt fog tudni befogadni.