hirdetés

Visszatért a volt belügyérés oszlatni fog. Lamperth Mónika volt MSZP-s országgyűlési képviselő lett a fővárosi baloldal egyik bástyájának tartott Rákospalota jegyzője. Mint ismert a XV. kerületben próbálkozik a Fidesz épp egy retro Esztergomot és áldatlan állapotot kialakítani. Nos a belügyminiszter jötte úgy tudjuk nem véletlen. Sőt amennyiben a bukott Fidesz nem változtat a stratégiáján Lamperth  fogja levezényeli az önkormányzati testület feloszlatását s az új választások tisztaságát.

Az egykori keménykezű belügyér  lett a főváros XV. kerületének jegyzője. A volt baloldali politikus kinevezése nem véletlen. A kerületben ugyanis igen kemény csörte folyik a bukott Fidesz politikusok és a régi új polgármester Hajdú László között. A DK színeiben diadalmaskodó Hajdú hiába próbálta elszívni a békepipát a kormány politikusaival azok elzároztak minden kompromisszumtól. Sőt, ahol lehet keresztbe tesznek az új polgármesternek. Így egy “Esztergom – szindrómát” szeretne elérni a Fidesz, amit a liberális kerületi vezetés nem engedi, sőt Lamperth fogja levezényelni a képviselői testület feloszlatását. Hajú László célja ugyanis ez, hisz amennyiben új választásokat írnak ki a Fidesz képviselői még nagyobb bukást szenvednének, sőt alig alig kerülnének be a kerületi vezetésbe a korrupciós botrányok,a kitiltási ügyek miatt is.

Visszatérek a szakmámhoz, hiszen alapvetően közigazgatási jogász vagyok. Csütörtökön pedig el is kezdem a munkát, reggelre már össze is hívtam egy értekezletet. –mondta Lamperth Mónika.

A testület feloszlatását firtató kérdésünkre nem kaptunk választ a volt belügyértől. egy tanácsadó azonban név nélkül megerősítette, hogy Hajdú oszlatni fog és ebben lesz nagy segítségére Lamperth Mónka.