hirdetés

Az Országos Roma Önkormányzata megválasztotta a szervezet új elnökét a pénteki rendkívüli közgyűlésén. Balogh Jánost egyedüli jelöltként Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, miniszterelnöki biztos javaslatára választott meg a Lungo Drom-os többségű szervezet elnöknek.

Balogh-ORÖ

Hegedüs István, az ORÖ elnöke február közepén mondott le. Február 16-án azt nyilatkozta: körülbelül fél éve megszületett már benne az elhatározás, hogy a botrányok miatt nem szeretné az elnöki feladatokat ellátni, de képviselőtársai eddig mindig erőt adtak ahhoz, hogy folytassa a munkát. Közjegyző előtt aláírta a lemondó nyilatkozatát, így aznaptól nem ő volt már az ORÖ elnöke, a feladatait ideiglenesen Lakatos István (Lungo Drom) elnökhelyettes látta el.

Pénteken Balogh Jánost, az MCF szervezet elnökét választotta elnöknek a lemondott Hegedüs István helyére az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése az Albertirsán tartott rendkívüli testületi ülésen. A jelen lévő képviselők 42 igen és 1 nem szavazattal választották meg vezetőjüknek a baloldali kötődésű szervezet Szabolcs megyei képviselőjét – tájékoztatták a RomNet-et a képviselők.

Korábbi hírek szerint már 36 ügyben folyik vizsgálat az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába projektjével kapcsolatban. Már egy éve felmerült a korrupciógyanú, a programnak a romák munkába állását kellett volna segítenie ugyanis, de elsősorban irodavásárlásra, autóbérlésre, szakértőkre és tanulmányokra, illetve alkalmazotti bérekre költötték az unióból érkező milliárdokat.

A projekt eredeti céljából gyakorlatilag semmi sem valósult meg, a pénzköltést az OLAF is vizsgálja már.