hirdetés

Már karácsony előtt visszakapta gyerekét az a szombathelyi anya, akitől december 9-én ragadta el a kicsit volt élettársa. Az ügy így igen gyorsan megoldódott. Az apa ellen a nyomozás továbbra is folyik, mert ki kell vizsgálni, bántotta-e az anyát vagy sem. Ráadásul egyszer már megpróbálta erővel elvinni a kisfiát, azaz a rendőrség simán megelőzhette volna ezt a mostani kalandot és megkímélhette volna a gyermeket is a kalandos francia utazástól.

 nagyerdei gyilkos-naplo

December 24-én egy francia bíróság visszaadta édesanyjának, Varró Katalinnak a kétéves Leon Bálintot, akit még december 8-án vitt el jogtalanul édesanyjától a volt élettársa Szombathelyről. A magyar nő Franciaországban kapta vissza gyerekét, akivel utána Magyarországra indultak. Azaz a francai hatóságok rekordgyorsasággal oldották meg az ügyet.

Mint ismeretes, a volt élettárs, a francia Patrick Royer december 9-én, Szombathelyen, a nyílt utcán vette el kétéves fiát az anyjától, miközben azok hazafelé tartottak a bölcsődéből. A férfi hátulról támadt gyermeke anyjára, akit megvert, majd egy tettestársa által vezetett bérelt autóval távoztak. A férfi egy Facebook-kommentben azt állította , hogy nem vert meg senkit, az anya csupán ráesett a fiára. Pár órával később a férfi egy SMS-ben tudatta Varró Katalinnal, hogy „már otthon vannak”, és a gyerekkel egy közös szelfit is közzétett a Facebookon. Ezután viszont kiadták az európai elfogatóparancsot a férfi és a kisfiú ellen.

A férfinak nem ez volt az első ilyen fura akciója gyermekével. Áprilisban már megpróbálta elrabolni fiát, akkor a gyerek nagypapáját fújta le paprikaspray-vel, de kudarcot vallott, mégis megúszta a dolgot megrovással. Azaz a magyar rendőrségnél már volt előjele annak, hogy folytatása lesz a gyermekelhelyezési perpatvarnak.