hirdetés

Eddig meg nem erősített információk szerint teljesen irreális értéket mutattak azok a hőmérők, amelyekkel a Debreceni Nemzetközi Reptéren a Milánóból érkező utasok testhőmérsékletét mérték. Így akár az is előfordulhatott, hogy a koronavírussal fertőzött betegek simán tovább utazhattak.

 

Egy egészséges felnőtt ember testhőmérséklete 36,5 és 37,4 fok között mozog, viszont Debrecenben a Milánóból érkező utasok esetben, jó párnál azonban csak 32-33 fokos testhőmérsékletet mutattak ki a hőmérők.
Hétfő éjszaka ennek ellenére a reptér munkatársai továbbengedték a Milánóból érkező utasokat, s nem tűnt fel nekik, hogy itt valami nem stimmel. Pedig épp Milánó környékén tombol a koronavírus.

A Portfolio elmondása alapján a forrásának maga a lázmérő-készülékek forgalmazója is megerősítette, hogy hibásan működtek a hőmérők. Előfordulhat ugyanis, hogy az eszköz valótlan értéket mutat, ha például túl nagy távolságról mérik a lázat.
Mindezen eset elgondolkodtató, hogyha egy rossz hőmérő nem tűnik fel az utasokat vizsgáló személyzetnek, akkor miképp lehet komolyan venni a halálos kór elleni védekezést ?