hirdetés

A magyar úszóválogatott kapitánya minden bizonnyal marad a helyén az Esti Újság értesülései szerint. Bár tény, hogy Kiss László mester réges-régi szennyes ügyét, a csoportos nemi erőszakot nemrég kiteregették. Azonban Kisst jogerősen elítélték és ült is 3 évet börtönben 1961-ben, mint az FTC jeles sportolója. Azaz leülte a büntetését. Hogy ez elégséges volt-e vagy sem, megmondani nem lehet. Hogy tettét megbánta vagy sem, ezt sem lehet egy kívülállónak megállapítani. Hogy a megerőszakolt fiatal lány megbocsátott-e, ezt sem tudni. Gyárfás elnök azonban továbbra is kiáll kedvenc sikerkapitánya mellett.kiss lászlóAzonban a Gyárfás Tamás vezette szövetség minden bizonnyal megerősíti posztján Kiss kapitányt, hisz az egykori NAP TV-producerből lett úszóelnök utalt már arra, hogy a kapitány leülte a büntetését. Másrészt Kiss,  ha kimondva nyíltan nem is, de azért titkon csak csak a szövetség útmutatása alapján provokálta a jeles úszónőt, Hosszú Katinkát is nem oly régen egy sajtótájékoztatón, s még pityergett is hozzá a kapitány, hogy ővele Katinka nem beszél, és így viselkedik.

 

Mint arról sokan beszámoltak, s elsőként a Privátkopó, Kiss László, a válogatott úszók mestere három évig csoportos nemi erőszakért ült börtönben. A súlyos bűncselekményt 1961-ben, két akkori úszótársával közösen követte el a sportvezető, aki – a bírósági ítélet szerint – harmadikként lelte örömét az akkorra már védekezésre képtelen, fiatal nőben. A tett szörnyű és érthetetlen is a mai napig. Azonban megtörtént a rémtett. A bűnösök pedig bűnhődtek.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Andy Vajna nemrég megvásárolt tévéjében elismerte, hogy nem érte váratlanul a hír, ugyanis, mint mondta, ő is tudott róla, mint sokan mások.

Ha bárki rámegy Kiss László Wikipédia-oldalára, olvashat az ügyről, márpedig az életrajzot nem ma írták. Az uszodában ez közismert tény volt, bár azt nem tudom, hogy a portás tudott-e róla – nyilatkozott Gyárfás, majd hozzáfűzte, Kiss eleget tett a bírósági ítéletnek. A börtönbe vonulás előtt is edzőként tevékenykedett, szabadulása után pedig bizonyítani tudott.

Ha valaki megbűnhődött, kell kapnia még egy esélyt. Lehetett volna cipész, ács, kovács, akkor senki nem foglalkozik vele. Most azok kapták fel az egészet, akik nem szeretik Kiss Lászlót, vagy le akarják járatni az úszószövetséget – hangsúlyozta az úszószövetség elnöke, de leszögezte, részéről hiba lenne, ha azokat támadná, akik támadnak.

Arra kell koncentrálni, hogy mi a helyes lépés. Nem érzem helyénvalónak, hogy Kiss Lászlót áldozatként mutassuk be. Az áldozat az a hölgy volt, aki lehet, hogy ma már nagymama, és sosem kért elégtételt. Ugyanakkor tanítványai azt mondják Kissről, hogy nem egy szatír, hanem egy remek edző, aki megmutatta, hogy van visszatérés.

Gyárfás Tamás bejelentette, az úszószövetség szerdán 9 órakor kezdődő ülésén dönt a kapitány jövőjéről.