hirdetés

Hatalmas bejelentésre készül a Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák NAKA. A dunaszerdahelyi mészárlás ügyében is vádemelés várható amelyben már kétszer megvádolták Tureket de egyszer sem sikerült elmarasztalni. Úgy tűnik a harmadik vádemelésben bíznak, igaz most az egyik résztvevője a leszámolásnak B.Károly vallomást tett. Az ügy érdekessége lehet, hogy az ügyet Magyarországon fogják tárgyalni állítólag. Turek és B.Károly már vádlott a Döcher-gyilkosság ügyében amit pár hete zártak le a nyomozók, de a vádirat nem túl vaskos.

 

Mint ismeretes tizenkét embert mészároltak le a Pápa klánból 1999-ben Dunaszerdahelyen. Az ügyben Tureket kétszer is megvádolták, kétszer is volt előzetesben hosszú hosszú éveket de a végén felmentette a szlovák bíróság. Most úgy tűnik a magyar és a szlovák rendőrök kitartó munkával új tanúkkal sikeresen feltártak. Nagy kérdés az új tanúk vallomása mennyire lesz hihető, hisz sokan csak most emlékeztek mindenre, s javult meg a memóriájuk, hogy más ügyekből elítélték őket hosszú évtizedekre. Igaz B.Károly tavaly a szlovák rendőrök kíséretében a tett azaz a mészárlás helyszínén járt, őt a szlovák hatóságok meg is gyanúsították a dunaszerdahelyi leszámolással. Tureket azonban december végéig egészen biztosan nem gyanúsítottak meg, sőt ki sem kérték a szlovák hatóságok. Most úgy tűnik mégis vádlott lesz. Az Esti Újság úgy tudja, hogy B.Károly nem tett terhelő vallomást Turekre. Így nem igazán értjük összességében, hogyha nem kérik ki a szlovák nyomozók, akkor ugye nincs meggyanúsítva és , ha ez nincs akkor , miképp lehet valaki vádlott. Persze az is lehet, hogy minderre az utóbbi napokban sor került már.

Nos úgy tűnik huszonnégy évvel a véres maffialeszámolás után áttörést ért el az együttműködő magyar és szlovák rendőrség a dunaszerdahelyi mészárlás ügyében is.

Pénteken nemzetközi sajtótájékoztatón a két szervezet országos rendőrfőkapitánya, valamint a szervezett bűnözés ellen fellépő két elitegység, az NNI és a NAKA vezetői jelentik be a nyomozás befejezését és azt, hogy vádat emeltek a Pápay klán tíz tagjának kivégzése miatt Turek és Bodoky Károly ellen. Ők mindketten már vádlottak a Döcher-gyilkosságként közismert kettős leszámolás miatt, és a két vérengzés összefügg egymással.

Az még nem dőlt el, hogy hazánkban vagy Szlovákiában ítélkeznek majd a véres maffialeszámolás miatt zajló ügyben. Persze mi azt sem tudjuk, hogy egy vádlottal szemben egy ügyben lehet-e háromszor is vádat emelni.

MInt ismeretes a Döcher-gyilkosság megelőzte a dunaszerdahelyi mészárlást. A rendőrök feltételezése és a vádirat szerint ez egy barter gyilkosság volt, cserébe Turekéknak kellett Dunaszerdahelyen akcióba lépniük.

A Döcher-gyilkosság ügyében már vádat emeltek Turek ellen. Ő H. Sándorról megváltoztatta a nevét D. Alexre, a szlovák rendőrségi aktákban is így szerepel már másfél évtizede. Turek Döcher György jó barátja volt, majd később bűntársa volt, az éjszakai életben mindketten hirhedtté váltak.

Az alvilág rettegett figuráját, a Csontkezűnek hívott Döcher Györgyöt és testőrét, a Bolgár Misi néven ismert fegyverkereskedőt 1999-ben végezték ki Döcher XV. kerületi presszójában. A vád lényege szerint Döcheréket az éjszakai életben jól ismert Turek – a hírhedt felvidéki maffiavezér, Sátor Lajos segítségével – ölette meg. A kivégzést a vádirat szerint a szlovákiai Bodoky Károly hajtotta végre.

A kettős gyilkosság és a dunaszerdahelyi véres maffialeszámolás a szlovák és a magyar rendőrség bizonyítékai szerint szorosan összefügg, az egyik bűntény a másik előzménye. A Döcher-gyilkosság megelőzte a dunaszerdahelyi mészárlást, de az elkövetői kör ugyanaz.

A vádirat szerint Turek annak idején Sátortól kért segítséget Döcher megöléséhez. A nyomozás során bizonyították, hogy a gyilkosságot a felvidéki Bodoky Károly követte el, míg az utcán a szintén felvidéki Szamaránszky Árpád biztosított. Ő egyébként közlekedési balesetben hunyt el.

Amikor Döchert a saját palotai presszójában Bolgár Misivel együtt lelőtték, a dunaszerdahelyi hírhedt maffiafőnök, Sátor Lajos – legközelebbi embereivel együtt – már második éve Magyarországon bujkált a szintén dunaszerdahelyi másik maffiacsoporttal, a Pápay klánnal kialakult háborúja miatt.

A vád szerint Sátor Lajos a „szívességéért” cserébe kérte, hogy Turek vegyen részt Pápayék likvidálásában. Ezt a kivégzést a dunaszerdahelyi Fontana bárban hajtották végre. A pontos „szereposztás” még nem ismert számunkra, de az biztosnak tűnik, hogy a támadásban Bodoky Károly, Szamaránszky Árpád és Turek vett részt. Úgy tudjuk, Bodoky beismerő vallomást is tett a szlovák rendőröknek. Bizonyítottság esetén tényleges életfogytiglani fegyház vár a vádlottakra.-írta a Magyar Nemzet.

Az biztos, hogy a két bérgyilkosság ügyében azért még igen sok a kérdőjel. Feltehetőleg a nyomozók bíznak abban a magyar mondásban, hogy három a magyar igazság, s harmadikra jogerős ítélet lesz a dunaszerdahelyi bérgyilkosság ügyében.