hirdetés

Késő este kilenc után is tüntettek a migránsok százai a Keleti pályaudvarnál. Követelték, hogy engedjék őket Németországba vonattal és na tartsa őket fogva Magyarország. A hatalmas tömeg és a hangzavar szinte ijesztő volt. Természetesen rengeteg rendőr lett kivezényelve de komolyabb atrocitás nem történt.  Tegnap délután egyszer már elkezdtek tüntetni a tranzit zónából kijövő migránsok, de akkor a rendőrök meggyőzték őket.

Keletzi migránsok

Úgy néz ki, hogy újra felkorbácsolódtak az indulatok a Keleti pályaudvarnál. A vasútállomás főlépcsőjét el lepték a menekültek és a környékét és hangosan skandálták, hogy engedjék őket szabadon távozni Németország felé. A demonstráló migránsok figyelemfelhívó akciója tökéletes volt, hisz rengeteg rendőrt vezényeltek a Keletihez, akik már csak álltak, figyeltek és videóztak.

A tömeg több száz fős lehetett, de az ezret is meghaladta, hisz a főlépcső dugig volt menekültekkel és akkor a pályaudvar környékéről és oldalsó részeiről nem is beszéltünk még. A menekültek azt skandálták igen hangosan, hogy “engedjetek ki minket”, illetve, hogy “Németország”.

Picit kezd káosz lenni menekült ügyben. A fővárosi tranzitzónák ugyanis teljesen megteltek. A Szegedről érkező migránsokat, azaz mindenkit, már nem a befogadó állomásokra irányítják, hanem a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalához a Budafoki úti központba. A baj ezzel pedig az, hogy a központ hétvégén nem működik, így a most Budapestre érkezőknek a pályaudvarokon kell várniuk.

A Keleti főlépcsőjénél először harminc ember kezdett ülődemonstrációba a követeléssel, hogy vonatok vigyék őket és társaikat Németországba. „A németek szeretnek minket” – skandálták. A tranzitzónában lévő 800-1000 emberre átragadt a hangulat.

„Adjatok szabad vonatot! A németek szeretnek minket” felkiáltással tüntetett a több mint ezer fős tömeg. nem titkolták a migránsok, hogy nem érzik jól magukat, és mivel Angela Merkel német kancellár nemrég igéretett tett a befogadásukra , szeretnének továbbmenni Ausztria és Németország felé ahelyett, hogy a magyar hatóságok utasításának megfelelően menekülttáborok felé vennék az irányt.

Az ülő és a hangos demonstráció hangulata egyébként átragadt a Keleti pályaudvar aluljárójában kialakított tranzitzóna menekültjeire is és még késő este skandálták követeléseiket a menekültek. A rendőrség nem avatkozott közbe de igen erős jelenléttel  kivonultak a helyszínre. Rendbontás egyelőre nem történt.