hirdetés

A korrupcióellenes kemény fellépéséről ismert Preet Bharara manhattani szövetségi államügyész közölte, hogy nem fogadja el a távozására vonatkozó kérést, és a helyén marad, majd szombaton felmentették tisztségéből. Trump szava ennyit ér és az ígérete is.

 

bharara preetDonald Trump amerikai elnök kormányzata pénteken lemondásra szólított fel 46 államügyészt. A döntést Jeff Sessions, igazságügyi miniszter jelentette be, aki arra kérte a felmentetteket, hogy helyi idő szerint péntek éjfélig hagyják el hivatalukat. Valamennyien Barack Obama előző elnök kinevezettjei.

Bharara közölte, hogy tisztségében marad, miután tavaly Donald Trump amerikai elnök és Jeff Sessions biztosította arról, hogy továbbra is igényt tartanak a munkájára – mondta el egy névtelenséget kérő ismerőse az AP amerikai hírügynökségnek.

Nem mondok le. Pillanatokkal ezelőtt kirúgtak – írta Bharara röviddel később a Twitter közösségi portálon. Hozzátette, hogy a szövetségi kormány manhattani államügyészeként szolgálni “mindig is a pályafutása legnagyobb megtiszteltetése lesz”.