hirdetés

Nem bízza a véletlenre Donald Trump ex-amerikai elnök a közelgő magyar választásokat. Az USA ex vezetője közleményt adott ki és támogatásáról biztosította Orbán Viktort, a közelgő magyarországi országgyűlési választásokra. Trump azt sem titkolta, hogy Orbán egy erős és jó vezető, aki csodálatos munkát végzett a hazájáért.

 

Donald Trump egykori amerikai elnök viszonozva Orbán Viktor korábbi hasonló választási állásfoglalásait, támogató nyilatkozatot adott ki a magyar miniszterelnök mellett.

Az Egyesült Államok volt elnöke a Save America nevű kampányszervezetén keresztül közleményt küldött ki újságíróknak, akik a Twitteren posztolták a levelet.

Trump rövid levelében azt írja Orbánról, hogy „szívből szereti hazáját, és biztonságot akar népének”.

A volt elnök nem fukarkodott a dicséretekkel, azt írta, hogy a választásra készülő miniszterelnök kizárólag jót tett a magyarokkal.

Hatalmas és csodálatos munkát végzett Magyarország védelmében, az illegális bevándorlás megállításában, a munkahelyteremtésben, a kereskedelemben, és meg kellene neki engedni, hogy folytassa a közelgő választáson is. Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára – áll a közleményben.

Mint ismeretes Orbán Viktor volt az első miniszterelnök, aki 2016-ban nyilvánosan is kiállt Trump mellett, 2019-ben pedig Washingtonban személyesen is találkoztak. A magyar vezetés 2020-ban is nyíltan támogatta Trumpot Joe Biden ellenében az amerikai elnökválasztás kampányában. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig személyes támadást is indított Biden ellen, a fia korrupciógyanúját emlegetve.

( Horváth Szabolcs)