hirdetés

Brutális és véres jelenetek helyszíne volt péntek éjjel a Deák tér. Az indulatok elszabadultak két csoport csapott össze. A rendőrök egy 16 és egy 21 éves halott fiút találtak már csak a tett helyszínén. Minkét társaság születésnapot ünnepelt, amely gyásszá változott. Tény, hogy a nagy karantén után mindenki kiözönlött a városban, a fiatalok a Deák térre, s ez is közrejátszhatott a tragédiához.

 

Kettős gyilkosság volt Budapesten a Deák téren május 22-én hajnalban. A rendőrök gyors kiérkezése után két férfit találtak az úttesten feküdni, a 16 éves M. Lászlót és a 21 éves K. Gergelyt. Sérüléseik annyira súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni életüket.

A támadó és a barátai a helyszínről elmenekültek, a rendőrök végül rövid időn belül elfogták őket a Nyugati téren. Nem volt nehéz hisz a környéken hemzsegnek a kamerák. Az üggyel kapcsolatban 18 embert állítottak elő, végül a 18 esztendős Cs. Krisztiánt gyanúsították meg a kettős gyilkosság elkövetésével a BRFK nyomozói.

Állítólag mindkét társaság születésnapot ünnepelt, majd összefutottak az utcán és egy kialakult vita végül késelésbe torkollott.

Nem tudom elképzelni, ho¬gyan történhetett. Ha kellett, Gergő ököllel megvédte magát és a barátait, nem volt gyáva fiú, de fegyvert sosem használt volna, nem hordott kést, ahogyan Laci sem. Nem tartjuk kizártnak, hogy Laci és Gergő azért kapták a halálos sebet, mert az a gyilkos gazember egyikükre rátámadt, a másik pedig a barátja védelmére sietett. Ilyenek voltak: mindig kitartottak egymás mellett – nyilatkozták a barátok.

Az áldozat, Gergő a testvérével érkezett a születésnapra, így végig kellett néznie bátyja haláltusáját.

Ráadásul nem ez az első haláleset a családban, nemrég a két fiú az édesanyját vesztette el. Barátai szerint Gergő igencsak jó ember volt, szerette a testvéreit és rajongott a fociért is.

A gyilkos, Cs. Krisztián és barátai elszámoltatása még folyamatban van, még azt is vizsgálják, hogy a társaság drogbefolyásoltság alatt állt-e.

Azt egyelőre nem tudni mi miatt történt a vérengzés.