hirdetés

Már egyre többen követelik a pécsi állatkert igazgatójának lemondását a farkasügy miatt. Mint ismeretes, a parkból megszökött egy Olaszországból hozott farkas, amelyet lelőtt a direktor, mert az emberekre veszélyt jelentett az állat. Az állatkerti fővezér feltehetőleg tudja jól, mit tehet, és mit mikor, hogyan kell tennie egy szökött vaddal, ha az veszélyes.

szatyor miklós

Napok óta kijelenthetjük, hogy egy lelőtt farkas és az ő tragédiája tartja lázban az országot. Lassan többet tudunk róla, mint a paksi atomerőműről. A farkasügy miatt az állatkert igazgatójának lemondását követeli egyre több civil- és állatvédő szervezet is. Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója lőtte ki a szökött vadat, éles lőszerrel. Azt mondja azért, mert fenyegetően lépett fel és már sötétedett is, és a közelben már lakóházak is voltak.

Az Állatvédő Liga vezetője, Pataki Gábor is Szatyor távozását követeli, aláírásgyűjtésbe kezdett, ezernél tart.

A liga különösnek tartja, hogy Szatyor előszeretettel pózol állati trófeák társaságában. Több fotó is arról árulkodik, hogy elejtett vadak bőréből készült díszek, huzatok vannak Szatyor környezetében. Lehet, hogy ez merő véletlen, de a vadászszenvedélyét már aligha tagadhatja le. Hogy Szatyor igazgató hibázott-e vagy sem, nem tudni. Tény, hogy az elszökött vadat lelőtte az állatkerti vezér, amikor már úgy vélte, veszélyes lehet más emberekre is a vad, ezt támasztja alá az is, hogy a farkas meglógása után lezárták a közeli erdőt és az embereket szórólapokon is figyelmeztettek a veszélyre.

Az Állatvédő Liga úgy tudja, már a Pécsi Rendőrkapitányság is vizsgálja, hogy fennáll-e bűncselekmény gyanúja a farkasügyben.