hirdetés

Tompa László, Pro Körmend Városszépítő Egyesület önkormányzati képviselője hallotta szerdán, hogy a körmendi rendészeti szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese azt jelenti a felettesének telefonon, hogy a migránsok „berúgták” a tornacsarnok ablakát. A Jobbik már tüntet. A rendőrség szerint semmi ilyesmi nem történt, nem bizonyított, hogy a közelben elhelyezett menekültek rúgták be az ablakot.

körment migrant

Az Esti Újság is beszámolt arról, hogy szerdán a befogadó állomáson – amelynek egyik oldala szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával – migránsok a junior-serdülő kézilabdacsapat edzését nézték, amikor pedig az iskola ügyeletes tisztje rájuk szólt, az egyik menekült berúgta az ablakot. Azonban a rendőrség szerint ez rémhír, mindez nem bizonyított.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte: Orbán Viktor azonnali intézkedésre kérte Pintér Sándor belügyminisztert az ügyben. A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután viszont azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden.

Tompa László önkormányzati képviselő szülőként ment be a rendészeti szakközépiskolába szerdán, ahol gyermeke a junior női kézilabdacsapat edzésén volt. Ekkor hallotta a telefonbeszélgetést, később pedig rá is kérdezett az ügyeletes tisztnél, hogy mi történt. Faragó András, a Körmendi MDTE sportegyesület elnöke szerdán nem volt ott az edzésen, így ő is csak lánya és a csapat néhány tagjának elmondásából ismeri a történetet. Ő azért gondolja, hogy berúgták az ablakot és nem egyszerűen betörött, mert elég alacsonyan van.

A tiltakozó sétával egybekötött demonstráción nagyjából kétszázötvenen vettek részt. Az ideiglenes befogadótábor azonnali bezárását és a migránsok távozását követelték. A demonstráció a városháza előtt kezdődött, ahol Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke, országgyűlési képviselő elmondta: pártja álláspontja egyértelmű, nem akarnak bevándorlókat látni Körmenden, ezért azt követelik, hogy azonnal zárják be a tábort.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országos alelnöke a tábor kerítésénél összegyűlt tömegnek azt mondta: a mostani demonstráció békés figyelmeztetés, de senki ne gondolja, hogy a magyarok nem fogják megvédeni saját országukat, családjukat, vagyonukat.