hirdetés

Totális Fidesz siker
2014-05-26 10:56

Agyon nyerte magát ismét a FIDESZ. Emiatt nagy az öröm, de a miniszterelnök szerénységet kér. Orbán Viktor szerint a kijutott EP-képviselőknek az lesz a dolguk, hogy megvédjék a magyar földet, a rezsicsökkentést.

Számunkra a mértéktartás, a szerénység és az alázat a politika zsínórmértéke, ezért visszafogodtságot kérek. Kivéve most, mivel el lehet mondani: győztük, nagyon győztünk, sőt, mi győztünk a legjobban – mondta Orbán Viktor az eredmények ismeretében.

Hangsúlyozta azt is, hogy arányaiban a Fidesz-KDNP járult hozzá a Néppárt győzelemhez a néppárt, mivel „legyőztük a szocialistákat Európában is”.

„Három a magyar igazság, megvan a második” – mondta.

Orbán köszönetet mondott mindazoknak, akik elmenetek szavazni ma, hiszen a hat közép-európai országból nálunk volt a legmagasabb a részvételi arány”. Az EP-képviselők a magyarok előre tolt helyőrsége, ők védik a hazát. Az lesz a dolgzuk, hogy Brüsszelben is hallasák a hangunkat. Újra elutasították a szavazók szerinte a szélsőségeket, legyenek azok jobb vagy baloldaliak.

A brüsszeli képviselőknek egyébként szerinte az lesz a dolguk, hogy védjék meg a magyar földet, a rezsicsökkentést, védjék meg Magyarországot és a magyar embereket. „Köszöntöm a harcba indulókat” – mondta, majd megtapsolta minden párt képviselőjét, aki kijutott.

Azt kérte Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazát, mert ugyan Európa a mi otthonunk, de Magyarország a mi hazánk. Csak együtt egységben lehetünk sikeresek.