hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy folyamatos törvénysértést hajt végre a rendőrség és a honvédség hetek óta. A jelenleg hatályos törvények és jogszabályok értelmében ugyanis rendőr és katona együtt nem folytathat járőrözést, sehol és semmilyen formában. Természetesen kerestük a Belügyminisztérium sajtóosztályát, és a Honvédelmi Minisztériumot is az idevonatkozó kérdéseinkkel, de eddig nem válaszoltak.

határ-balázscsekő

Bár a migránsok tömegei komoly gondot okoznak szinte minden európai országnak, sajnos Magyarország azonban folyamatosan törvényt sért, mondhatni folytatólagosan teszi mindezt, amikor a rendőrök és a katonák együtt járőröznek. Az Esti Újság úgy értesült, megbízható forrásból és a szolgálati szabályokat is jól ismerő személyektől, hogy sajnos erre nincs mód. Azaz a rendőr és a honvéd nem járőrözhet közösen. Egyelőre.

Azaz törvényt sért a két illetékes minisztérium, ami nem jó jel, hisz akkor a magyar állampolgárok milyen példát látnak. Erre pedig nincs kibúvó, s nem magyarázat igazából az sem, hogy „de a migránsok veszélyeztetik a békés nyugodt országunkat”. Annyira azért nem veszélyesek, és törvénytelenségre törvénytelenséggel reagálni megint nem jó jel.

Előbb kellett volna a törvényt módosítani, és csak utána intézkedni, és küldeni a katonákat a határra. Feltehetőleg ezen törvénysértés sem tetszett Hende Csaba exminiszternek. Az azonban nem jó ómen az új miniszternek, Simicskó Istvánnak, hogy egy nyíltan törvénysértő és jogszabálysértő feladatra küldte az általa irányított katonákat. Mert egy demokrácia úgy gondoljuk, épp azért az, hogy nem utólag módosít a törvényeken a politikai vezetés, hanem azelőtt, mielőtt a tettek mezejére lépne.

Természetesen kerestük az illetékes minisztériumok sajtóelhárítási osztályait,  de 24 óra alatt nem sikerült egy egyszerű választ kipréselni magukból.

Mindeközben a kormányzati sikerpropaganda-hadjárat működik, hisz a független közrádióban a miniszterelnök bejelentette, hogy bevált a szigorítás. Nagyot esett az illegális határátlépők száma. Már csak 267 illegális bevándorlót fogott el a rendőrség a szerb–magyar határszakaszon az elmúlt 24 órában. Ugyanakkor a Horvátország felé terelődött menekültáradat Magyarország más határszakaszain nagyobb számban jelent meg, mint eddig, de itt is összesen 497 főt fogtak el, így a teljes szám az elmúlt 24 órában összesen 764 fő, ami messze elmarad a röszkei határzár előtti napokról, amikor naponta már ötezer felett volt a zöldhatáron átlépők száma.

Éppen ezért új kerítés épül, igaz, most máshol. Az új határzárat 41 kilométeren építik ki – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Sőt, a miniszterelnök szerint hazánkat megtámadták. Ami valljuk be, nagyon kellett, mint egy falat kenyér az EU-csúcs előtt. Ja, hogy a horgosi határnál a rendőrség átverte a migránsok tömegét és kelepcébe csalta? Hogy harc legyen? Nos, az más kérdés. Mindenestre az ördögi terv bevált.

Fegyveres támadás érte Magyarországot  Horgos felől a határátkelőnél, de a rendőrök megvédték magukat és megvédték az államhatárt, úgy, hogy közben az emberiesség szabályait is figyelembe vettünk – mondta Orbán, hangsúlyozva, hogy a szerb rendőrök tétlenül nézték a menekültek Szerbia felőli támadását.

Az sem titok, hogy átcsoportosítja az erőket a horvát–magyar határon tapasztalható menekültáradat miatt a kormány, már az éjszaka elkezdődött a horvát határnál az ideiglenes határzár építése.

Előbb a határvédelemmel kell foglalkozni. Ha csőtörés van, nem arról kell beszélni, hogy melyik szobába mennyi vizet engedjünk be, hanem arról, hogyan vessünk véget a csőtörésnek. Az európai politikusoknak végre első helyre kell helyezniük a határok megvédését.