hirdetés

Történelmi sikert írt a magyar női röplabda-válogatott. 28 esztendő kellett ahhoz, hogy ismét Európa elitjébe kerüljünk, de a türelem, mint tudjuk, rózsát terem. S ezúttal rózsát termett Azerbajdzsán lányai ellen. Így a belga–holland rendezésű EB-n egészen biztosan ott lesz a magyar női trikolóros hölgykoszorú.

női röplabda válogatott

Jan De Brandt szövetségi kapitány szerint a magyar női röplabda-válogatott rászolgált az azeriek felett aratott győzelemre, amivel kiharcolta a továbbjutást a belga–holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Végig domináltunk a mérkőzésen, egyedül a második játszma végén veszítettünk kicsit az önbizalmunkból, ezért kezdtük gyengébben a harmadik szettet, de szépen visszajöttünk. Tisztában voltunk vele, hogy ez az év meccse számunkra, és jobban kell teljesítenünk, mint az előző találkozókon –mondta a szövetségi kapitány.

A válogatott a keddi pihenőnap után szerdán a németekkel játszik a negyeddöntőbe jutásért. De Brandt szerint „azzal a mérkőzéssel még túl korai foglalkozni”, most először pihenni kell, és inni egyet erre a sikerre.

Ez óriási siker Magyarországnak, nagyon büszke vagyok rá, hogy én is a részese lehetek – tette hozzá büszkén Jan De Brandt, aki korábban hazája válogatottjával szerepelt kontinenstornán.