hirdetés

Zászlót bontott, és bejelentette új pártjának megalakulását Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd. A szervezet neve Mi Hazánk lett. Közben az is kiderült Dúró nem adja vissza honanyai helyét a Parlamentben, így a MI képviselője lesz majd. Persze a cigányok is szóba kerültek.

 

toroczkay párt mi hazánkAz amúgy havi négyszázezerért katonáskodó Novák csak ceremóniamesterkedett az eseményen, és a honanya Dúró beszéde is csak felvezető jellegű volt Toroczkai beszéde előtt.

 

Ásotthalmon, körülbelül ezren jöhettek össze, hogy ott legyenek az új párt megalakulásánál, és ne csak egy szalonnát süssenek, ahogy megjegyezte Toroczkai néhány napja, hogy mi lesz, ha nem lesznek elegen. A település szélén felállított sátor végül megtelt, és több beszéd után bejelentették: párttá alakul a nemrég bejelentett mozgalom.

 

Novák Előd szerint ötvennél is több jobbikos önkormányzati képviselő, polgármester lépett ki az utóbbi napokban a Jobbikból. Novák egyébként név szerint is felsorolta őket, nagy tapsot kaptak. Novák szerint nem azok változtak, akik kiléptek, hanem a pártjuk változott menthetetlenül meg. Így szinte becsületbeli ügynek tekintették a kilépést.

 

Toroczkai is a legfontosabb problémák között emlegette, hogy miközben a magyarság fogy, a cigányság megduplázódott. És ezzel senki nem foglalkozik, a cigányság kérdését pedig Orbán Farkas Flóriánra bízta, ami olyan, mintha kecskére káposztát bíznánk.