hirdetés

Hiába volt rendőrségi tiltás, több csoport is demonstrációt szervezett március 15-re a fővárosban. A Mi Hazánk Mozgalom a Vigadó téren tartott tüntetést délelőtt 11 órától a járványhelyzet miatt bevezetett üzletbezárások, korlátozások ellen majd a Parlamentnél folytatták. Volt is némi attack állítólag a rendőrök adtak egy gyomrost az egyik Mi Hazánkos aktivistának. A tüntetések végén pedig jó pár zászlót, molinót lefoglalt a rendőrség. Amúgy semmi izgalmas nem történt. 

 

Toroczkaiék a Vigadó tértől vonultak át a Kossuth térre, annak ellenére, hogy a hatóságok azonban már korábban jelezték, hogy nem engedélyezik a demonstrációt. Feltehetőleg jó pr bírság fog landolni majd a résztvevők lakcímén.

A helyszínen lévő tudósítónk szerint náhány száz ember gyűlt csak össze a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén, akik először a Vigadó téri kaszinó elé vonultak. S volt némi attack is. Na nem nagy és nem itt, hanem a demonstráció elött.

Állítólag gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak – állítja a tüntetés kezdete előtt kiadott közleményében Dúró Dóra.

A független országgyűlési képviselő beszámolójában az is szerepel, hogy állítása szerint a rendőrök cinikusan azt mondták kollégájának, nyugodtan tegyen feljelentést, majd ezt követően szabadon engedték.

Bár Dúró elmondás alapján számunkra értelmezhetetlen, hogy szabadon engedték eszme társát, hisz őrizetbe sem vették Tanbergert a rendőrök, így nem tudjuk miképp került fogságba és miképp szabadult belőle. No comment.

A BRFK ki is adott egy közleményt a vélt vagy valós gumibotos esetről.

Egy pártpolitikus közösségi médiában 2021. március 15-én délelőtt megjelent bejegyzése szerint a párt VI. kerületi elnökét a Vigadó téren igazoltatták, majd gumibottal gyomorszájon ütötték. Az esettel kapcsolatban bejelentés nem érkezett, mindazonáltal a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali kivizsgálást indított. Az állítólag bántalmazott politikus már nem tartózkodik a helyszínen, telefonon eddig nem sikerült elérni. ​-írta a BRFK a közleményében.

Időközben a rendőrség igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeznek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt. Ennek ellenére a politikust és a demonstrálókat engedték továbbmenni a kaszinó elé. A helyszínre vonuló rendőrökök ezt követően körbezárták a Vigadó utcát, és elkezdték igazoltatni a tüntetőket, miközben elmondta beszédét a Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke. ami feltehetőleg jó drága lesz majd a kiküldött bírságok jegyében.

A környező utcákból kizárólag igazoltatás után engedták ki az embereket, és a rendőrök apránként próbálták meg oszlatni a tüntetést de Toroczkai Lászlóék kitörtek és lendületesen elindultak a Parlament felé. A demonstrálók közt jelen volt a tüntetést szervező párt ismertebb politikusai közül Novák Előd és Dúró Dóra is.

Toroczkai László nem titkolta féltik a demokráciát, többek között ezért vonultak ma utcára.

A Parlamentnél a maroknyi tömeg azt harsogta, hogy Ria, ria Hungária. A rendőrök itt is igazoltatásba kezdtek. A tüntetés végül simán lezajlott, az emberek pedig hazamentek, akiktől a rendőrök a Mi Hazánk Mozgalom zászlókat és molinókat is elkobozták.

(ajtai)