hirdetés

Toroczkai megint bajban van. A Hatvannégy Vármegyésből lett polgármester ellen ugyanis közösségi elleni uszítás gyanúja miatt tett bejelentést egy állampolgár az ügyészséghez, amiért az illegális bevándorlók elleni fal építését régóta szorgalmazó, határmenti Ásotthalom polgármestere egy puskát reklámozott, mint a kerítés mentén alkalmazható “objektumvédelmi eszközt”. Nos Toroczkait nem igazán értjük a nagy menekült kirohanásai miatt, hisz van olyan ismerőse és üzlettársa is, aki nem magyar, hanem ázsiai, úgyan úgy mint a szír és afgán menekültek. Azaz migráns is lehetne.

toroczkai

Rendőrségi ügy lehet Ásotthalom jobbikos azaz Hatvannégy Vármegyés polgármesterének fegyvermutogatós Facebook-bejegyzéséből, ha az ügyészség elrendel nyomozást az ügyben tett állampolgári bejelentés miatt. Mert lehet, hogy az ügyészség szerint az amit Toroczkai polgármester tett az nem bűncselekmény.

A vádhatósághoz közösség elleni uszítás miatt tett bejelentést a be- és feljelentéseiről közismertté vált  Tényi István. A bejelentésben Tényi közösség elleni uszítás gyanújának kivizsgálását kérte a Csongrád megyei főügyészségtől. A bejelentő arra hivatkozott, hogy a sajtóban is megjelent – azóta a Facebook által eltávolított – Toroczkai-bejegyzésben Ásotthalom jobbikos polgármestere közzétett egy gumilövedékes fegyverekről szóló bemutató videót, hozzá pedig az illegális bevándorlókra vonatkozó szöveget írt.

“Most, hogy végre elkezdődött itt Ásotthalomnál (is) a fizikai határzár építése,íme egy kiváló eszköz, amellyel meghátrálásra késztethetjük majd az éppen a kerítést megrongálni készülő törvénytelen bevándorlót. Kiváló objektumvédelmi eszköz, természetesen nem nők és gyermekek ellen, de csoportokban érkező katonakorú férfiak esetében kiválóan alkalmazható” – írta Toroczkai.

Tényi bejelentésében emlékeztetett egy 1992-es alkotmánybírósági határozatra, miszerint a véleménynyilvánítás szabadsága korlátozható abban az esetben, ha a vélemény lázító hatású,és alkalmas arra, hogy oly mérvű szenvedélyt, gyűlöletet keltsen, mely bármikor átcsaphat támadó jellegű, erőszakos magatartásba.

Nos Toroczkai viselkedése és menekülteket nem kedvelő stílusa azért is fura, mert van olyan ismerőse, aki ugyanolyan állampolgár mint a sok menekült zöme, azaz migráns és vele simán üzletelt és több szívességet is kért tőle. Vele semmi baja nem volt Toroczkainak. A ma már polgármesterként ténykedő Hatvannégy Vármegyés férfi úgy tűnik unatkozik vagy épp szereplési vágya van, hisz Ásotthalmon az ég egy adta világon semmi sem történik. Maximum a menekültek jönnek arra. Főleg olyan nem mint amilyen akciókban anno részt vett a polgármester. Hisz több tüntetés és erőszakba fulladt demonstráció élharcosa is volt Toroczkai. Keményvonalas néha nacionalista eszméket valló politikus volt világ életében. Annak ellenére, hogy rokona anno az 56-as perek egyik vérbírója volt.