hirdetés

Három hónappal meghosszabbította a bíróság a Széchenyi-bank vezetőinek az előzetes letartóztatását. Így dr. T .István és neje valamint a Rácz fürdőt a az MSZP-kormányzat idején fura körülmények közt megvásárló. P.Bálint is. Az Esti Újság úgy tudja, hogy dr.T.István nejénél, aki 69 éves elmúlt bizakodnak a védőügyvédek, hogy a kora miatt másodfokon legalább házőrizetbe kerülhet.

 

Eredményesen indítványozta a letartóztatások meghosszabbítását a nyomozó ügyészség a több mint hatmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult bűnügyben.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban a letartóztatásba került három gyanúsított kényszerintézkedésének meghosszabbítását indítványozta, a bíróság elsőfokon a kényszerintézkedéseket meghosszabbította három hónappal.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán egy bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet – közvetett többségi tulajdonosa – és felesége töltött be vezető szerepet. A bűnszervezet a hiteleket kihelyezte abban az esetben is, ha egyébként a hitelt igénylő gazdasági társaság hitelhez nem juthatott volna. A hitelhez jutó gazdasági társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül különböző gazdasági társaságok közbeiktatásával előre meghatározott módon átutalták a közvetett tulajdonos többségi tulajdonában lévő cégnek. A hitelt felvett gazdasági társaságok a hiteleket nem fizették vissza, a hitelekből végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott. A bűnszervezet által okozott vagyoni hátrány meghaladja a hatmilliárd forintot.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványa alapján az ügyben két férfi és egy nő került letartóztatásba.

A nyomozó ügyészek indítványt tettek a három gyanúsított letartóztatásának 2020. október 18-áig történő meghosszabbítása iránt, mivel – álláspontjuk szerint – a terheltek eljárásbeli jelenléte és a bizonyítás zavartalansága csak így biztosítható.

A nyomozási bíró az ügyiratok alapján megállapította, hogy a gyanú továbbra is megalapozott, a nyomozás soronkívüliségé biztosítva van, és mindhárom gyanúsított letartóztatását meghosszabbította 2020. október 18-ig.

A végzés nem végleges.-írta az Esti Újság kérdésére Dr.Ibolya Tibor , fővárosi főügyész.