hirdetés

Az Indexnél elkezdődtek a tömeges felmondások. Úgy tűnik a belső béke veszélyben van az Indexnél, a sajtószabadság is részben, de ennek a gátja nem a Fidesz, hanem talán épp a tulajdonosi alapítvány vezetője Bodolai László. Hiába kérte a szerkesztőség az elnököt, hogy vegye vissza a kirúgott főszerkesztőt ő erre nem volt hajlandó. Az újságírók pedig elkezdték a tömeges felomlásaikat átadni.Bodolai úgy tűnik hibát hibára halmoz persze az is lehet mindez egy terv része.

 

Csütörtökön szerkesztőségi értekezletet tartottak az Index-ben. A szerkesztőség egységesen azt kérte a vezetőségtől, illetve a tulajdonos alapítvány elnökétől, hogy Dull Szabolcs kirúgott főszerkesztőt helyezzék vissza a pozíciójába. Bodolai László a tulajdonos alapítvány elnöke azt mondta, hogy erre nem hajlandó.

Úgy tűnik jelenleg az Index függetlenségét, a sajtószabadságot pedig a kompromisszumokat most épp elutasító elnök okozza, nem pedig a Fidesz közeli tulajdonosok, akikre eddig kigyót-békát kiabáltak sokan mások.

Bodolai elnök mostani viselkedése és magatartása pedig sajnos elindította az Index lehetséges megszűnését, hisz sorra adják be az újságírók a felmondásukat és a lap mindennapi munkája szó szerint el lehetetlenül.

A szerkesztőség több tagja, Janecskó Kata, Dezső András, Szalai Bálint beadta a felmondását. Ezt követően Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott.

Az esti Újság megkereste Dezső Andrást, aki az elsők között mondott fel.

Igen, igaz a hír, felmondtam. Nyilatkozni azonban nem kívánok ennek részleteiről – mondta Dezső az Esti Újságnak telefonon.

A szerkesztőség közleménye:

„Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban.

A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni. “A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni.” – írta.”