hirdetés

 Juhász Péter képviselő beindult és megelégelte a fidesz mutyit a belvárosban  de akciója nem aratott osztatlan sikert, hisz kapott is tojást és virágföldet a nyakába. Ráadásul Habony Árpádnak a miniszterelnök tanácsadójának a házára egy plakátot is kitett az ellenzéki politikus . Úgy tűnik azért összességében a korrupció ellenes amerikai ügyvivői felszólalás jót tett, hisz már nyomozóhatósági vizsgálat is indult Rogán Antal Fidesz frakcióvezető volt kerületében a gyanús és több mint érdekes ingatlaneladások miatt. Az ügyben állítólag már gyanúsított is van. egy volt kerületi köztisztviselő. S kérdés még kik kerülhetnek kellemetlen helyzetbe. Tény kérdése, hogy aligha életszerű, hogy egy ember találta volna csak ki, és hajtotta volna végre a vevőknek kedvező ingatlan vásárlásokat.

 juhász-origo

 

Juhász Péter és szimpatizánsainak a demonstrációja jól sikerült. A pár száz fős tömeg végigjárta az egykoron  Rogán Antal vezette V. kerület azon ingatlanjait, amelyeket sajnos áron alul és igen fura körülmények között értékesített a került. A tüntetők kaptak tojást és némi virágföldet is a nyakukba olyan jó polgáriasan. Mindez azonban csak erőt adott a tüntetőknek.

A korrupt politikusoknak le kell mondaniuk . Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek, fideszes országgyűlési frakcióvezetőnek félmilliárd forint értékű ingatlanvagyona van. A vagyonnyilatkozatában hazudik, és lehetetlen, hogy ez a vagyon kijöjjön a fizetéséből. Kósa Lajostól Szijjártó Péterig megmagyarázhatatlan módon gyarapodnak fideszes politikusok. Az V. kerületben „maffiarendszer állt fel”, sorban adnak el ingatlanokat nyomott áron, és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester is így jutott lakásához. E gyes üzlethelyiségeket jóval a piaci ár alatt adtak el, és a kerület körülbelül 150 milliárd forintos ingatlanvagyona mára mintegy 50 milliárddal csökkent. Hunvald György ezekhez képest gombokkal gurigázott –közölte Juhász  Péter, képviselő.

Mint ismeretes a rendőrség és az ügyészség az V. kerületi ingatlaneladások ügyében nyomoz. Steiner Pál MSZP-s képviselő közleménye szerint erről tájékoztatta az önkormányzat pénzügyi bizottságát Sélley Zoltán kerületi jegyző. A nyomozás idejére felfüggeszthetik az ingatlaneladásokat a kerületben. Nyolc belvárosi ingatlan eladásának ügyét tárgyalta az V. kerületi önkormányzat pénzügyi bizottsága kedden. Steiner Pál, a bizottság elnöke az ülésről szóló közleményében  azt írta, hogy “az ülésen részt vett Sélley Zoltán jegyző, aki arról tájékoztatta az bizottságot, hogy valószínűsíthetően nyomozóhatósági vizsgálat kezdődik a belvárosi ingatlanértékesítések kapcsán”.

Steiner javaslatára a pénzügyi bizottság úgy döntött, hogy “a nyomozóhatósági vizsgálat lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az önkormányzat további ingatlanokat nem értékesít”.

Steiner beszámolója szerint “az ülésen részt vevő ellenzéki képviselők minden kérdésükre választ kaptak” a nyolc vizsgált ügyben. A polgármesteri hivataltól kapott papírokból “nem voltak kikövetkeztethetőek a sajtóban megjelent személyi összefüggések”, de “a bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz”.

( Fotó: Origo )