hirdetés

Közel 100 év börtönbüntetést kapott az a banda, amely rendőröknek, illetve kommandósoknak álcázták magukat és fosztották ki így áldozataikat. A 14 vádlott közül egy tucatot ítéltek el első fokon. A banda legnagyobb rablása 36 millió forint volt.

álrendőr elfogása

Hamis rendőrigazolvánnyal és házilag készített házkutatási paranccsal, kommandós ruhában rontottak sértetteikre a vád szerint annak a bűnszervezetnek a tagjai, akik 2011-ben, rendőrségi rajtaütést színlelve rontottak több lakóházba. Az ott élőket, köztük gyerekeket is fegyverrel és viperával megfélemlítve kiraboltak, nem egy helyről több millió forintos zsákmánnyal távoztak. A legnagyobb fogásuk 36 millió forintra rúgott, igaz, ehhez a sértettel együtt el kellett rabolniuk egy páncélszekrényt.
A váltakozó összetételű, jórészt rokoni és baráti kapcsolatban álló csapat egy tervezett budapesti akció során bukott le. Az ügyész öt vádlottra életfogytiglani szabadságvesztést kért, ám a hétfői tárgyaláson a Budapest Környéki Törvényszék első fokon 5 és 19 év közötti fegyházbüntetésre ítélte a 14 fős társaság 12 tagját. A vádpontok között jelentős értékre fegyveresen elkövetett rablás, közokirat-hamisítás, közirattal való visszaélés, személyi szabadság megsértése és lopás is szerepel.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a váldottak és védőik hatályon kívül helyezésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.