hirdetés

Brutális csalás Budapesten.Több milliárd forintot csalt ki ügyfeleitől egy XVIII.kerületi szélhámos H.Péter, aki fővárosi önkormányzati lakások, ingatlanok megvásárlásának céljából vert át több száz befektetőt. Az átvert és hiszékeny befektetők futhatnak a pénzük után. Vajon milyen poltikai érdekkörök segíthették ezt a csalót és miképp tudottiévekig bujkálni? Most megtudhatják.

 

A BRFK Gazdaságvédelmi és Korrupció ellenes részlege nyomoz az ügyben gőzerővel. Az azonban érthetetlen, hogy ez az egyszerű kis szélhámos miképp tudott büntetlenül évekig ténykedni, ha nem volt felső szintű politikai kapcsolata vagy péptámogatója ? Ráadásul vajon miképp lehet szabad egy ilyen kaliberű széltoló, hisz évekig bújkált, ráadásul tudják annak a Wells Tamásnak a kamu diplomata útleveleinek a segítségével, aki több politikusnak is szerzett ilyen okmányt, és , mosott tisztára fekete milliárdokat, és aki fura mód a rendőrautóban lett öngyilkos.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a több milliárd forintot bezsebelő szélhámos H.Péter, több önkormányzattól például a Budavári Önkormányzattól is kapott hitelesnek tűnő papírokkal vette rá a befektetőit, hogy pénzt adjanak neki. Az üzlet zseniálisnak tűnt, hisz H.Péter a fővárosi önkormányzati ingatlanokat fél áron kapta volna meg, így az átvert befektetők jó üzletnek vélték a lehetőséget. Sőt nyugodtak is voltak,hisz úgy voltak vele maximum lesz egy lakásuk a Várban, vagy épp az V.kerületben. Így volt olyan átvert magánszemély, aki 200 milliót adott át H.Péternek, de akadt, aki csak pármillió forintot. Azonban az egész csak egy nagy kamu volt.

Természetesen a beigért ingatlanok nem lettek megvéve, sőt értékesítve sem , a sok milliárd forint pedig eltűnt H.Péter ügyeskedésének köszönhetően és azóta sem tudni hova tünhetett ez a sok sok milliárd. Pedig valahol ott van, hisz a pénz nem válik köddé, ugye ?

A biznisz 2010 és 2014 között hasított. De lassan kiderült , hogy ez az egész csak egy nagy átverés show. A bili pedig borult.

Úgy tudjuk a férfi rengeteg ügyfelet húzott le pénzzel és vert át. Az ügyben H.Péteren kivül még két gyanúsított van. A szélhámos H.Péter volt is előzetesbe de nem sokáig és már otthon élvezi a háziőrzet adta szabadságot,ami több mint felháborító, hisz a károsultak száma jóval több lehet, mint amennyit idáig a rendőrség felderített. Ráadásul az eset súlya is komoly, s tartani lehet H.Péter szökésétől is, hisz évekig bújkált is kamu diplomata útlvelekkel, amelyek attól a Wells Tamástól származtak, aki afrikai útiokmányokkal is bizniszelt és adott el ilyen útleveleket politikusoknak is, és emellett segédkezett sok üzletembernek súlyos milliárdok kimenekítésében.

Érdekes, hogy H.Pétert eddig ezen hamis diplomataútlevelek miatt még nem gyanúsították meg.

Az is nagy kérdés, hogy vajon H.Péter miképp tudott ennyi milliárdot kicsalni az ügyfelektől, ha nem volt komoly hátszele ? Az is adódik, hogy miképp kaphatott vagy szerezhetett H.Péter olyan Önkormányzati papírokat eladó ingatlanokról, amelyek vagy eredetiek vagy rémisztően hasonlítanak a valódi iratokhoz, ha nem volt valamiféle felsőbb patentja ?

Úgy tudjuk a rendőrség további sértettek jelentkezését várja, hisz ez a pár milliárd és az eddigi befektetők száma jóval több a jelenleg ismert névsornál. Így , aki a képen látható H.Péterrel üzletelt és át lett verve jelentkezzen a rendőrségen nyugodtan.

(Csákány Tibor)