hirdetés

Előzetes letartóztatásba került M.Márton a Fideszhez közel álló ismert budapesti vállalkozó, akinek a gödöllői telephelyű cége az ELMŰ egyik komoly alvállalkozója is volt. A férfit társaival együtt 7 milliárdos csalással és pénzmosással gyanúsítják a NAV nyomozói. A dutyiban ülő M.Márton miatt úgy tudjuk azonban most komoly bajban van a füzesgyarmati Gara Hotelt üzemeltető Füzesgyógy Kft.is , amelyben a település önkormányzata is tulajdonos.

 

Komoly viharfelhők gyűltek azon budapesti vállalkozó fölé, aki bizony nemcsak az Elmütől tudott komoly többszázmilliós munkákat nyerni, de a füzesgyarmati gyógyvízes Gara Hotel résztulajdonosa is. M.Mártont ugyanis előzetes letartóztatásba helyezték egy 7 milliárdos csalás és pénzmosási ügy miatt, amelyről már korábban beszámoltunk és , amely a Kerekegyházán lévő ásványvízpalackozóhoz és konzervgyárhoz köthető.

Az, hogy M.Mártonnak pontosan milyen szerepe volt a kerekegyházi 7 milliárdos csaláshoz, nem tudni. Az biztos ő is piarista tanuló volt.

M. Márton miatt nagy kérdés, hogy miképp tud a békés megyei Gara Termál hotel majd üzemelni, hisz az ügyvezető ő volt. A tulajdonosok között pedig nemcsak ő, hanem maga a füzesgyarmati önkormányzat is szerepel, a Füzesgyógy nevezetű kft-ben.

M.Márton úgy tudjuk évekkel korábban még üzlettársa volt a Honvéd Fc-t nemrég megvásárló szentesi Fidesz politikusnak is. Azonban M.Márton és Bozó Zoltán útjai elváltak igaz mint például a füzesgyarmati Hotelben van még közös érdekeltségük. A Fidesz szentesi politikusa éppen ezért évek óta úgy tudjuk le sem jár a szállodába, annyira nem jó a kapcsolat a most előzetesbe került M.Mártonnal.

Az esemény nem jó hír, mert feltehetőleg M.Márton üzletrészit zár alá veszi a bíróság. Ráadásul új ügyvezetőt választani sem lesz könnyű, hisz a cégben Füzesgyarmat Önkormányzata is tulajdonos, egy tulajdonos azonban nem szavazhat , mert előzetesben van. Nos az sem jó hír, hogy egy hotel vezetője ilyen fura ügyben érintett és a vendégeket ez elriaszthatja.

A fura és kellemetlen ügy miatt kerestük Füzesgyarmat egyik önkormányzati képviselőjét is Patai Tamást, akit személyesen ismerünk, hogy mit szólnak az ügyhöz, tud-e róla egyáltalán és mi lesz a Gara Hotelt üzemeltető részben önkormányzati tulajdonban lévő céggel ? Sajnos kérdéseinket későn küldtük el SMS-ben,  de várjuk a képviselő úr vagy a polgármester úr válaszát.

( CS)