hirdetés

Súlyos csapás a NAV-ra. Tizennyolc pénzügyőrt fogott el a TEK, akik a gyanús szerint cigi csempészeket segítettek. Nem elég, hogy a szervezet elnök asszonya nemrég elment, most meg ez a botrány borzolja a NAV kedélyét. Az ügy igencsak megtépázza a hivatal jóhírét.

 NAV-sok elfogása-TEK

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt hallgatta ki gyanúsítottként a NAV 18 pénzügyőrt és és 3 civilt – közölte honlapján az ügyészség. A Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya 25 helyszínen tartott házkutatást. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével 21 személyt fogtak el, majd vettek őrizetbe. Előzetes letartóztatásukat egyelőre nem indítványozták de hamarosan erre is sor kerül. Feltehetőleg azok kerülnek majd börtönbe, akik nem működnek együtt az ügyészségi nyomozókkal.

A nyomozás adatai szerint a pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették az Ukrajnából dohányárut Magyarországra csempésző személyeket, úgy, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett személyek gépkocsijában elrejtett ukrán eredetű dohányárut.

A NAV szűkszavú közleményében tudatta, hogy munkatársaik bűncselekményben váltak érintetté, és az adóhatóság is jelentősen közreműködött a nyomozás sikeres elindításában.