hirdetés

Elítélték a gyerekeket zaklató rendőrtisztet. Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a volt Tolna megyei rendőr alezredest, aki a vád szerint fiatal lányokat molesztált az általa vezetett táborokban.

pedofilrendőr

Az 50 éves férfi bűnmegelőzési és drogprevenciós szakértőként tartott előadásokat és szervezett táborokat, ahol az ügyészség szerint „fiatal-, illetve kiskorú lányok sérelmére követett el kiskorú veszélyeztetése, valamint nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekményeket”.

A lányok egy részével egy szobában, alkalmanként egy matracon aludt, néha egy medencében fürdött velük. Éttermekbe vitte őket, apró bizsukat, ruhákat, fehérneműket vásárolt nekik. Sokszor szexuális tartalmú, vagy arra utaló beszélgetéseket kezdeményezett. A képzések közötti estéken, valamint a táborokban azt állította a lányoknak, hogy látja a lelkeket, illetve tud a szellemekkel kommunikálni.

Felügyeleti helyzetével visszaélve több 18. életévét még be nem töltött lánnyal törekedett intimebb kapcsolat kialakítására. Két lánnyal közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített, az egyik még nem volt 18 éves. A rendőrtiszt tagadta a vádakat. A tárgyalást az elfogultságot megelőzve tartották Kaposváron. Az elsőfokú ítélet nem jogerős.

(Fotó: archív)