hirdetés

10 évet kapott a csecsemőjét az emésztő gödörbe dobó felsőzsolcai nő. Az ítélet meghozatalakor a hatgyermekes vádlotton nem nagyon látszott semmi érzelem.

 

Szerdán hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki Felsőzsolcán a kerti wc-ben szülte meg gyermekét, majd annak emésztő gödrébe dobta és magára hagyta.

Az ítélet szerint a vádlott családjával Felsőzsolcán élt, amikor 2016 őszén teherbe esett, de azt eltitkolta családja elől. Testalkata változásait és a terhességgel járó fájdalmait gyomorbántalmakkal indokolta, de orvoshoz sosem fordult.

2017. május 28-án, a hajnali órákban beindultak a szülési fájdalmai, így 7 óra körül megkérte férjét és lányát, hogy kísérjék ki a kert végében található mellékhelyiségbe, mert gyomorgörcsei vannak. A nő ezt követően bezárkózott a wc-be és megkérte családtagjait hagyják egyedül.

A vádlott a délelőtti órákban a kerti mellékhelyiségben szülte meg a gyermeket, akit nem látott el és ehhez segítséget sem kért senkitől. Az ellátatlan újszülöttet végül a wc emésztőgödrébe dobta.

Az asszony kizárólag ezt követően kért segítséget, mert erősen vérzett. Miután a mentő kórházba szállította, ott megállapították, hogy néhány órával azelőtt gyermeket szült. Az újszülöttet a rendőrség másnap találta meg a mellékhelyiség emésztőgödrében, halálát ellátatlanság okozta.

A bíróság a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 10 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A  nő a családtagjai kíséretében jelent meg a bíróságon. Nem mondott semmit, még az utolsó szó jogán sem. A hatgyermekes asszony rezzenéstelen arccal vette tudomásul az ítéletet, semmiféle érzelmet nem fejezett ki arcán. A családtagjai is szó nélkül tudomásul vették a döntést.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője fellebbezést jelentettek be a bíróság döntése ellen, míg az ügyész 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.