hirdetés

Magyarországig érnek a grazi tini gyilkosság szálai. Az éjszaka leple alatt, szőnyegbe csavarva csempészhette át Magyarországra vele egykorú gyilkosa egy 16 éves osztrák tini holttestét a múlt héten – adta hírül a Kurier című osztrák napilap.

A középiskolás fiatalok, Marc és Sebastian egy 14 éves lányismerősükkel, Nataschával együtt buliztak egy grazi pincelakásban, ahol az alkohol mellett tetemes mennyiségű kábítószer is előkerült. Úgy tudjuk, a drog hatása alatt álló Marc valamin összeveszett barátjával, ezért előkapott egy gázpisztolyt és büntetésből arra kényszerítette, hogy erőszakolja meg a fiatal lányt. Ezt Sebastian ugyan megtette, de utána dühében összeverekedett barátjával, megszerezte fegyverét és lelőtte. Hogy véletlenül vagy hirtelen felindulásból, azt még nem tudni.

Információink szerint a tinédzser ijedtében átment barátaihoz a fiatal lánnyal, elmondta nekik, mit tett, majd visszaszaladt a helyszínre és elmondta a történteket a ház harmadik emeletén lakó nagyapjának is. A férfi unokájával együtt egy szőnyegbe csavarta a holttestet, betette autójuk csomagtartójába, átkelt az osztrák-magyar határon és meg sem állt Rábafüzesig. Itt nagyapa és unokája egy erdőbe vitte Marc élettelen testét, elásta, majd hazament.

A Kurier úgy tudja, hogy a magyar rendőrök is bekapcsolódtak az ügy tisztázásába. Megkerestük az Országos Rendőr-Főkapitányságot, de ők azt válaszolták, hogy az ügyben kizárólag a nyomozást folytató szerv, jelen esetben az osztrák hatóság illetékes nyilatkozni. A grazi rendőrség szintén nem nyilatkozott.