hirdetés

Senkit sem kímélt vádbeszédében az ügyész a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében folyó büntetőügyben. A vádlottak többségére minimum 9-10 év fegyházbüntetés kiszabását kérte a vádhatóság, kérdés, ebből mit lát majd bizonyítottnak a Székesfehérvári Törvényszék. A természetgyógyász vádlott ügyvédje, dr. Szabó Gyula szerint téves az ügyészség álláspontja, és téves a minősítés is.

agárdi fényevős sztori

Az ügyészség a hírhedt agárdi fényevős kisfiú ügyében a vádlott apára, az anyára s a nagyszülőkre is minimum 9-10 éve fegyházbüntetés kiszabását kérte Székesfehérváron. A természetgyógyász vádlottra 7-8 éve fegyházbüntetést, míg a háziorvos doktornőre 5 év letöltendő börtön büntetést kért a vádhatóság. Az ügyben maximum 15 év fegyházbüntetés lenne kiszabható, ha minden kétséget kizáróan bizonyítottnak látná a bíróság a vádiratban leírtakat.

Az azonban már most vakon kijelenthető, hogy minden vádlott akarta volna, hogy az agárdi kisfiú meghaljon. Márpedig, ha ezt nem sikerült bebizonyítani eddig, akkor ezután sem lehet majd, és a vád jelenlegi formájában összeroppanhat. Ettől még egészen biztosan a bíróság példaértékű ítéletet fog hozni, de közel sem olyan súlyosat, amit a vádhatóság a legutóbbi tárgyaláson kért.

Téves az ügyészség álláspontja szerény meglátásom szerint. Nincs szándékegység a vádlottak közt, így téves a vádhatóság minősítése. Főként védencem, a természetgyógyász vádlott esetében igaz ez, így mindenképpen a bíróság objektív döntésében bízunk – nyilatkozta az Esti Újságnak  dr. Szabó Gyula ügyvéd.

Értesüléseink szerint ítélet május 12-én várható az agárdi kisfiú ügyében.

Mint ismeretes, a másfél éves Benjámin még 2013 szeptemberében halt meg, akkor alig négy és fél kilogrammot nyomott. Bár normális súllyal született, a halála előtt izmai elsorvadtak, zsírszövete nem maradt, szopni pedig már képtelen volt. A boncoláskor vért akartak venni a kicsitől, azonban nem tudták megtenni, a gyermeknek ugyanis gyakorlatilag nem volt vére. A szülők a vádirat szerint minden típusú modern orvoslást elutasítottak, inkább a jómódú nagyszülők által szerzett természetgyógyásszal próbáltak segíteni az egyre rosszabb állapotban lévő kisfiún. A szakértők szerint a gyermek borzalmas kínokat élt át. Környezetében bárki megmenthette volna, ehelyett azonban végignézték haláltusáját. Éppen ezért a családtagokat a Székesfehérvári Törvényszéken különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

(Fotó: Sztori)