hirdetés

Nagyon képben vagyunk az IÁ ügyében. Legalábbis a TEK ezt mondja. nos ehhez nem kellett sok ész. Azaz azt mindenki tudja, hogy Magyarország régen is és most is nemcsak a titkosszolgálatok de a terrorizmus átkelőhelye, találkahelye. Éppen ezért élt itt anno a 70-es évek legkeményebb terroristája a hírhedt Carlos. Vagy épp a német RAF ( Vörös brigádok ) tagjai is sok időt töltöttek el Magyarország. Most pedig  a Nyugat-Európából érkező dzsihádisták egyik átkelőhelye hazánk.

carlos the jackal file pic

Bodnár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek adott interjúban leszögezte, a terrorszervezetek a kelet-európai országokat inkább csak logisztikai, infrastrukturális állomásként használják. Nos ezzel sok újdonságot nem mondott. Így volt ez régen is. Ugye itt élt hosszú évekig a világ legkeresettebb terroristája a hírhedt Carlos. De a német terroristák a RAF tagjai is sokat időztek Magyarországon. Dietmar Clodo is ezen szervezet tagja volt, aki ugye bár anno a Bombagyárként elhíresült ügy miatt lett elítélve. Aki többször találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel. s akivel rejtélyes módon nem kötöttünk vádalkut, holott az összes leszámolásos merényletről bőven voltinfója.

Nos vissza térve erre a zseniális Bodnár Tek- es interjúra. Az Iszlám Állam nevű szervezet igen komoly aggodalmakat okoz az Európai Unióban és az egész világon. A szakember hozzátette: a TEK több mint ötven terrorelhárító szervezettel folytat folyamatos információcserét. Bodnár Zsolt szerint a terroristák húsz százaléka kerülhet be illegális bevándorlóként Európába, a többiek legálisan érkeznek. A TEK főigazgató-helyettese arról is beszélt, hogy a dzsihádista ideológiát alapvetően az interneten terjesztik, de vannak hagyományos módszerek is a beszervezésre. Harci imámok járják Európát, megjelennek mecsetekben és megpróbálják befolyásuk alá vonni a fiatalokat.

„Nekünk is oda kell figyelni arra, hogy a magyarországi iszlám közösségekben nehogy esetleg megjelenjenek ilyen agitátorok. Figyelnünk kell ilyen szempontból az egyetemi közösségekre is, hiszen nagyon sok külföldi tanul nálunk. Tartjuk az itteni iszlám közösségekkel a kapcsolatot, hiszen nekik nem érdekük, hogy itt radikális csoportok jöjjenek létre, ezért tőlük is kapunk jelzéseket” – fejtette ki.

Bodnár Zsolt szerint Európa most kezdi felfedezni, hogy a problémával szemben egy olyan szervezet lehet sikeres, amely nem kényszerül arra, hogy tevékenységét állandóan összehangolja a társszervekkel. Úgy vélekedett, előbb-utóbb a nyugat-európai államok is rákényszerülnek arra, hogy olyan terrorelhárítási egységeket hozzanak létre, amelyek a felderítés és megelőzés mellett képesek az azonnali reagálásra is.