hirdetés

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ, azaz a TEK egy hétvégén végrehajtott terrorellenes akciósorozatban. Az eset miatt állítólag még erősebben védik a védett személyeket. A közleményből úgy tűnik, hogy ezen lefülelt fegyveres csoport mintha valamelyik politikusra vagy épp közjogi méltóságra akart volna támadni. Azt sem tudni, mivel gyanúsítják őket. Szóval eléggé rejtélyes egy ügy ez a sikeres terroristaelfogó akció. 

TEK1

 

A kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során hat embert vettek őrizetbe – közölte a TEK. Az őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le.

Hogy pontosan milyen fegyvereket és robbanóanyagot találtak Hajdú tábornok emberei, azt nem tudni. De találtak. Közleményében a TEK hozzátette, hogy a bíróság ma elrendelte két személy előzetes letartóztatását, a többi gyanúsítottról pedig később várható majd döntés. Velük szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le az eljárásokat.

A TEK közölte azt is, hogy fokozta a felderítőtevékenységét a november 13-án Párizsban elkövetett terrorcselekmény-sorozatot követően.

A terrorellenes akciósorozatnak egyelőre nincs vége, a TEK közleményében pedig úgy fogalmazott, hogy az akciósorozat végéig megerősítik a védett személyek biztosítását.

Azt is homály fedi, hogy ezen személyeket mivel is gyanúsítják pontosan. Mint ahogy azt sem tudni, magyar vagy esetleg külföldi gyanúsítottakról van szó. Ami így összességében teszi rettentően rejtélyessé, titokzatossá, és már-már hihetetlenné a sikeres nyomozást.

Ráadásul Bakondi György, a kormányfő immáron belbiztonsági főtanácsadója, aki korábban főkatasztrófa-védelmi és fővízügyi tanácsadó is volt,  vasárnap este még a köztévében azt mondta, hogy nem nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége. Nos akkor most pontosan mi is van?