hirdetés

Jöhetnek a tehenek Budapestre. Így már biztos, hogy hétfőn teheneket fognak végighajtani a tejtermelők Budapest utcáin. A gazdák ezen furcsa és meglepő megmozdulással az alacsony felvásárlási árak és az importdömping ellen tiltakoznak. A tehénmenet a NAV-hoz is elmegy a Széchenyi utcába. Az már biztos, hogy egész nap káosz lesz a fővárosban.

tehén

Tudomásul vette a rendőrség a tejtermelők április 4-re meghirdetett budapesti demonstrációját – közölte az agrárszektor.hu-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Eszerint az állattartók bizony teheneket hajthatnak majd végig a fővárosi utcákon, hogy így tiltakozzanak az alacsony tejfelvásárlási árak és az árletörő hatású importdömping ellen.

A hazai tejtermelők azután hirdették meg a hétfői akciót, hogy eredménytelennek ítélték a nagykereskedők telephelyei előtt tartott tüntetésüket, és a kormány és a kereskedők közötti eddigi egyezkedést.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácson belül megalakult demonstrációs bizottság terve szerint először az Országos Kereskedelmi Szövetség Bécsi úti székházához mennek, hogy egy petíciót adjanak át. Ezután az állatokat áthajtják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Keleti Károly úti székházához, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Széchenyi úti épületéhez.